Interlandloopbaan Aston Villa-back neemt opmerkelijke wending

Reacties

Matty Cash kan zich opmaken voor zijn interlanddebuut voor Polen. De 24-jarige rechtsback van Aston Villa heeft zijn Poolse paspoort binnen. Daarmee komt een droom uit voor de in Engeland geboren en getogen verdediger.

Interlandloopbaan Aston Villa-back neemt opmerkelijke wending
© Pro Shots

Zo Engels als zijn naam doet vermoeden, is Cash ook weer niet. De voormalig speler van Nottingham Forest, die sinds vorig jaar voor Villa speelt, heeft een Poolse moeder. Haar ouders (en dus zijn grootouders) emigreerden tijdens de Tweede Wereldoorlog naar het Verenigd Koninkrijk. Cash hoopte daarom uit te mogen komen voor de Poolse nationale ploeg en dat lijkt nu binnen afzienbare tijd te gaan gebeuren. De Poolse president Andrzej Duda heeft hem na een gesprek met de Poolse bondsvoorzitter Cezary Kulesza erkend als Pools staatsburger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cash bedankt de president van Polen deze dinsdag in een bericht op Twitter. 'Het is een heel belangrijke dag voor mij en mijn familie', schrijft de speler van Aston Villa. Vorige maand legde hij in Engelse media al uit waarom hij zo graag voor Polen wilde uitkomen. 'Mijn opa en oma zijn geboren in Polen en mijn moeder is ook Pools, dus ik ben opgegroeid met een Poolse familie. Sommige familieleden van mijn moeders kant wonen nog steeds in Polen. Dit maakt heel veel los binnen de familie, vooral mijn oma vindt het fantastisch.'

Cash speelde nooit voor een vertegenwoordigend elftal van Engeland, maar desondanks mag zijn overstap natuurlijk opmerkelijk worden genoemd. Saillant detail is dat Polen in de kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar in dezelfde groep zit. Beide duels met Engeland zijn al gespeeld. Cash zou in november zijn debuut kunnen maken tegen Andorra of Hongarije, mits Paulo Sousa hem oproept voor de interlands in november. Eerst wachten in de Premier League nog wedstrijden met Villa tegen West Ham United en Southampton.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep I WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
10
8
2
0
39-3
+36
26
2
Polen
10
6
2
2
30-11
+19
20
3
Albanië
10
6
0
4
12-12
0
18
4
Hongarije
10
5
2
3
19-13
+6
17
5
Andorra
10
2
0
8
8-24
-16
6
6
San Marino
10
0
0
10
1-46
-45
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.