Interim-coach Marseille grapt voor uitbeurt bij Ajax: 'Alleen deze functie moest nog'

Reacties

Jacques Abardonado heeft vooruitgeblikt op de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille donderdagavond in Amsterdam. De Franse ex-speler van L'OM werd woensdag naar voren geschoven als interim-opvolger voor de vertrokken trainer Marcelino.

Interim-coach Marseille grapt voor uitbeurt bij Ajax: 'Alleen deze functie moest nog'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 3
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Dat kwam voor hem ook uit de lucht vallen, zo vertelde hij op de persconferentie. 'Ik kreeg gisteravond laat telefoon. Het maakt me trots om deze club te mogen vertegenwoordigen. Ik ga vanavond voor het eerst de training leiden. Ik sta ter beschikking van de club, ze roepen maar en ik zal proberen te antwoorden.'

De spelers hebben in elk geval niks om zich achter te verschuilen, vindt Abardonado. 'Nee, de spelers kennen de context van deze club voordat ze hierheen komen, ze weten dat dit kan gebeuren. Ze moeten gewoon met de wedstrijd bezig zijn, ik heb daar zin in. Ik heb zowat alle rollen bij deze club al gehad, alleen deze moest ik nog, en nu ga ik dit met plezier doen. Hoe lang? Dat kan ik je niet vertellen, ik zal het wedstrijd voor wedstrijd bekijken.'

Het vertrek van Marcelino kwam ook voor Abardonado uit de lucht vallen. 'Tijdens trainingen gaven ze alles. Ik zag niks gebeuren. Het doet pijn als dit gebeurt bij een club waar we van houden, aar we moeten door. We hebben veel van Ajax gezien. Die verkeren ook in crisis, maar dat komt wel goed, daar maken we ons geen zorgen om.' Naast de tijdelijke trainer zat aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang.

'We moeten ons op morgen concentreren, dat wordt een moeilijke wedstrijd. We willen ons revancheren voor de laatste wedstrijden en zullen klaar moeten zijn. Er komen veel belangrijke wedstrijden aan', doelde Auba niet alleen op het treffen in de Johan Cruijff Arena maar ook op de beladen confrontatie met Paris Saint-Germain aanstaande zondag.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.