Interesse voor stoppende Kuijt, Schweini lokt Müller naar VS

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Interesse voor stoppende Kuijt, Schweini lokt Müller naar VS

'Of ik me op 11 juli bij de eerste training van Quick Boys kon melden'
Dirk Kuijt kondigde deze week zijn afscheid aan, maar de 36-jarige aanvoerder van Feyenoord kreeg desondanks een aanbod voor volgend seizoen. De Katwijker bedankte vriendelijk voor de eer toen hij werd gebeld door zijn voormalige club. 'Ik moet na een carrière van twintig jaar echt tot rust komen.'

Dat zijn manier van juichen – die veel overeenkomsten toonde met zijn laatste doelpunt voor FC Utrecht - een hint was voor zijn naderende afscheid, ontkent Kuijt. 'Ik kon me dat helemaal niet meer herinneren. Het was puur omdat Rick Karsdorp had gezegd dat ik mijn shirt moest uittrekken als ik zou scoren. Maar na die goal na veertig seconden leek me dat iets te vroeg.' (AD)

'Dat is misschien wel het mooiste compliment: dat Europa weer praat over Ajax.'
• Directeur Edwin van der Sar constateert in aanloop naar de Europa League-finale tot zijn grote genoegen dat er weer bewondering is voor Ajax. Dat was negen maanden geleden wel anders, toen de Amsterdammers met 4-1 onderuit gingen op bezoek bij FK Rostov. Van der Sar was toen op een bijeenkomst van de UEFA. 'Er was een barbecue, maar ik kreeg tijdens de wedstrijd steeds minder trek. Ontving van collega-bestuurders bemoedigende schouderklopjes. Een soort medelijden was het. Vreselijk. Dat is het laatste dat ik wil.' (AD)

Bert van Marwijk blaast vandaag 65 kaarsjes uit. De bondscoach van Saudi-Arabië leidde het Nederlands elftal bijna zeven jaar geleden naar de WK-finale en speelde zelf ook één interland. Je zou denken dat ze bij de KNVB de geboortedatum (19 mei 1952) van Van Marwijk daarom wel in de registers hebben staan. Toch verrekende iemand bij de voetbalbond zich even. De tweet is inmiddels verwijderd.

'Gezien alles wat Benzema heeft gedaan voor het Franse elftal, verdient hij het terug te keren'
• Karim Benzema kreeg er donderdag van langs van bondscoach Didier Deschamps, maar voormalig Wereldvoetballer van het Jaar George Weah schaart zich achter de spits van Real Madrid die sinds de afpersingszaak met Mathieu Valbuena wordt geweerd uit de Franse nationale ploeg. 'Ik vind hem een complete, erg intelligente teamspeler. Hij is een goed mens. Als Real Madrid speelt, is Karim Benzema mijn speler. Het is belangrijk dat ze met hem gaan praten, want hij is een geweldige speler.' (RFI)

• Over Andrea Pirlo geen onvertogen woord. De Italiaanse spelmaker schitterde anderhalf decennium voor AC Milan, Juventus en de Italiaanse nationale ploeg en heeft voetballen tot kunst verheven. De sierlijke middenvelder weet nog altijd van geen ophouden, want hij speelt inmiddels alweer twee jaar voor New York City FC. Vandaag is Pirlo (38) jarig.

'Er zijn hier mooie paarden en golfbanen'
Bastian Schweinsteiger denkt dat Thomas Müller het in de Verenigde Staten uitstekend naar zijn zin zou hebben. 'Thomas heeft Bayern en de nationale ploeg nog veel te bieden, maar als hij ooit naar het buitenland gaat zie ik hem graag komen', aldus de naar de Major League Soccer verkaste middenvelder. Schweini weet waarmee hij Müller blij maakt. Zijn oude ploeggenoot is een fervent paarden– en golfliefhebber. (Bild)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.