Interesse van Sparta stelt Van Duinen voor luxeprobleem

Reacties

PEC Zwolle gaat een relatief rustig slotweekend van de transfermarkt tegemoet. De club hoopt voor dinsdag wel nog een nieuwe buitenspeler te halen, terwijl de kans bestaat dan Mike van Duinen nog vertrekt.

Interesse van Sparta stelt Van Duinen voor luxeprobleem
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Van Duinen maakte in 2018 voor een behoorlijk bedrag de overstap van Excelsior naar Zwolle en was sindsdien goed voor elf doelpunten in 52 wedstrijden. Door de aanwezigheid van Reza Ghoochannejhad en de komst van Manchester City-huurling Slobodan Tedic moest Van Duinen zich dit seizoen richten op een rol als linksbuiten, maar in het Eredivisie-duel met Sparta van afgelopen zaterdag gaf trainer John Stegeman op die plek de voorkeur aan Immanuel Pherai, de verwachting is dat dat ook tegen RKC Waalwijk het geval zal zijn.

Aangezien PEC ook nog bezig is een nieuwe buitenspeler te halen, slinkt voor Van Duinen het perspectief op speeltijd. Sparta hoopt van die situatie te profiteren. De Rotterdammers kunnen wel een extra spits gebruiken, aangezien Reda Kharchouch geblesseerd is en Mohamed Rayhi is vertrokken. De formatie van Henk Fraser staat na drie competitieduels nog op nul doelpunten.

'Ik heb het goed naar mijn zin bij PEC en voel me gewaardeerd. Eén week niet spelen kan ik ook prima accepteren, maar het moeten geen drie, vier, vijf weken worden. Want hoe leuk ik het hier ook heb, uiteindelijk weegt het toch zwaarder of je speelt of niet', reageert de 28-jarige Van Duinen, die in Zwolle in zijn laatste contractjaar zit. De club is daarom bereid om mee te werken, mits er een acceptabel bod op tafel komt.

'Ik wil voetballen en heb er ook alle vertrouwen in dat dat hier kan, omdat ik uiteindelijk wel vind dat ik in de basis thuis hoor. Maar als de staf dat anders ziet, is het natuurlijk niet erg om verder te kijken. Ik zie het als een luxepositie. Sparta is een mooie club met een systeem dat goed bij mij past. Maar als het niet doorgaat, zit ik hier goed en ga ik hier weer knallen', aldus Van Duinen, die bij Sparta herenigd zou kunnen worden met veel oude bekenden uit zijn tijd bij ADO Den Haag.

'Tom Beugelsdijk en die andere jongens hebben me al wel geappt, zij geven aan dat ik welkom ben, dat is mooi', lacht Van Duinen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.