Inter viert voor de tweede keer in vier dagen tijd groots feest

Of Internazionale de Champions League-finale tegen Manchester City nu wint of niet: de ploeg van Simone Inzaghi mag volgend seizoen weer meedoen aan het miljardenbal. Zaterdagavond verzekerde Inter zich met een zege op Atalanta Bergamo van een ticket voor de volgende editie.

Internazionale
3 - 2
Atalanta Bergamo

Inter won midweeks de Coppa Italia, door in de finale Fiorentina te verslaan, en kon drie dagen later opnieuw feestvieren. Dat was te danken aan een absolute bliksemstart, met twee doelpunten in de eerste drie minuten (!). Romelu Lukaku scoorde na een combinatie met Lautaro Martínez al na 39 seconden, waarna Nicolò Barella twee minuten later al de 2-0 binnen ramde.

Atalanta, met Marten de Roon en Teun Koopmeiners, deed nog voor rust wat terug via Mario Pasalic. Hij scoorde nadat een hoekschop van Koopmeiners niet verwerkt kon worden door de Inter-defensie, waarin Denzel Dumfries opnieuw een basisplaats had. Stefan de Vrij zat op de bank en deed als invaller het laatste kwartier mee.

Op het moment dat De Vrij in het veld kwam, had Inter zijn marge van twee alweer terug. Martínez zorgde na een vloeiende aanval voor de 3-1. Atalanta kwam via Luis Muriel nog wel terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Inter staat nu tijdelijk tweede en weet dat het dit seizoen sowieso bij de bovenste vier zal eindigen. Atalanta kan zich allen met een waar mirakel nog kwalificeren voor het volgende Champions League-seizoen.

Inter sluit het Serie A-seizoen volgende week af met een uitwedstrijd tegen Torino. Daarna wacht de reis naar Istanbul, waar op 10 juni de Champions League-finale tegen Manchester City wordt afgewerkt.