Inter tast in geldbuidel voor jonge vervanger Sneijder

Internazionale staat op het punt het Kroatische talent Mateo Kovacic over te nemen van Dinamo Zagreb. De achttienjarige middenvelder moet op termijn de opvolger van Wesley Sneijder worden, die eerder deze maand naar Galatasaray vertrok.

Inter tast in geldbuidel voor jonge vervanger Sneijder

Met de transfer van Kovacic, volgens ingewijden in eigen land een van de grootste talenten uit de voetbalgeschiedenis van Kroatië, is volgens Italiaanse media circa vijftien miljoen euro gemoeid. Zagreb zou nu al elf miljoen euro incasseren en daar later nog vier miljoen bovenop kunnen krijgen door contractueel vastgelegde bonussen.

Kovacic zelf weet niet van hem overkomt, zo laat hij op de website van Dinamo Zagreb weten. 'Het is allemaal zo snel gegaan. Ik ben nog steeds in shock. Ik weet niet wat ik moet zeggen', zei de in het Oostenrijkse Linz geboren spelmaker vlak voordat hij in het vliegtuig naar Milaan stapte.

'Ik vind het moeilijk om weg te gaan, want Dinamo is mijn club en mijn thuis. Maar een bod van een club als Inter kan ik simpelweg niet weigeren. Het is natuurlijk nog niet helemaal rond, want ik moet de medische keuring nog doorstaan. Al beschouw ik dat als een formaliteit', aldus Kovacic, die nog wacht op zijn eerste A-interland maar al op zestienjarige leeftijd zijn profdebuut maakte en toen ook meteen scoorde.

Doorstaat Kovacic donderdag de keuring in Milaan inderdaad zonder problemen, dan tekent hij een meerjarig contract bij de Nerazzurri, die na Sneijder recentelijk ook afscheid namen van Philippe Coutinho. De twintigjarige Braziliaanse dribbelaar kan net als Kovacic uit de voeten als aanvallende middenvelder en maakte de overstap naar Liverpool.

Behalve Kovacic zouden ook de middenvelders Zdravko Kuzmanovic (VfB Stuttgart) en Ezequiel Schelotto (Atalanta) nog voor het sluiten van de transfermarkt op 31 januari een contract bij Inter tekenen. Kuzmanovic is naar eigen zeggen al rond met de Nerazzurri, terwijl ook Schelotto beweert binnen afzienbare tijd tot een akkoord met Inter te komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen