Inter neemt vierde plaats van Lazio over na winst

Internazionale boog in de thuiswedstrijd tegen Lazio een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Bij Inter was Wesley Sneijder alleen in de tweede helft van de partij.

Ricardo Álvarez kreeg evenals vorige week in de topper tegen AC Milan de voorkeur van Inter-trainer Claudio Ranieri boven Sneijder. Na een half uur kwam de thuisploeg achter te staan. Tommaso Rocchi, die in de beginfase de paal al had geraakt, maakte zijn vierde doelpunt van het seizoen: 0-1.

Álvarez speelde een aardige wedstrijd en stond aan de basis van de gelijkmaker. Zijn pass werd door Diego Milito hard binnengeschoten. Het doelpunt betekende het vierde doelpunt in de laatste vier duels voor de Argentijn. Dat de Nerazzurri op slag van rust op gelijke hoogte kwamen werkte motiverend voor de ploeg.

Een kwartier na de pauze, waarin Álvarez in de kleedkamer achterbleef voor Sneijder, zette Giampaolo Pazzini Inter op voorsprong. De voorsprong van de thuisclub was verdiend. Sneijder was met een fraai schot nog dicht bij de 3-1, maar zijn inzet ging over het doel.

In de slotfase maakte Lazio nog wel jacht op de gelijkmaker, maar er werd niet meer gescoord in het Giuseppe Meazza-stadion. Door de 2-1 zege neemt Inter de vierde plaats over van Lazio. De achterstand op koploper Juventus bedraagt nog wel zes punten. Foto: VI Images