Inter Miami wil nu ook Suárez: 'Nog veel obstakels'

Reacties

Luis Suárez lijkt in te zetten op een hereniging met Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets. De spits van Grêmio is zelfs bereid om een gedeelte van zijn salaris in te leveren om de overstap naar Inter Miami te kunnen maken. Echter is de transfer allesbehalve een abc'tje.

Inter Miami wil nu ook Suárez: 'Nog veel obstakels'
© Pro Shots

Inter Miami lijkt het gouden Barcelona weer tot leven te willen wekken en is met het aantrekken van Messi, Alba en Busquets goed op weg. Trainer Gerardo Martino ziet ook Suárez graag komen. 'Maar er zijn nog veel obstakels. Het gaat niet alleen om Inter Miami', laat hij in Amerikaanse media weten.

Volgens media in Brazilië, waaronder UOL Esporte, is Suárez bereid om een groot gedeelte van zijn salaris in te leveren zodat het contract met Grêmio, dat nog één jaar loopt, afgekocht kan worden. Toch lost dat niet alle problemen op, want in de Major League Soccer mogen slechts drie spelers aangemerkt worden als 'Designated Player', spelers die meer verdienen dan het salarisplafond toestaat. Inter Miami heeft Messi, Busquets en Leonardo Campana al als 'Designated Players'. Aannemelijk is dan dat Campana een transfer maakt of een salarisverlaging accepteert zodat er een plek vrij komt voor Suárez.

'Voor vragen over Suárez moet je bij de president zijn', zegt Grêmio-trainer Renato Portaluppi. 'Ik had wel verwacht dat er vragen over hem gesteld zouden worden, maar ik kan ze niet beantwoorden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Grêmio
Meer over Grêmio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.