Suárez sluit Grêmio-hoofdstuk af met duizelingwekkende statistieken

Luis Suárez nam in de nacht van woensdag op donderdag afscheid in stijl bij Grêmio. De Uruguayaanse goaltjesdief krikte zijn seizoenstotaal aan doelpunten op naar zeventien stuks.

Fluminense
Fluminense
2 - 3
Grêmio
Grêmio

De 36-jarige Suárez kan daarmee terugkijken op een voortreffelijk laatste seizoen in Brazilië. Met zijn zeventien treffers en ook nog eens elf assists was hij in 33 wedstrijden behoorlijk productief. Verspreid over alle competities verzorgde hij 26 doelpunten en zeventien assists in 53 optredens. In de Série A is Suárez de speler met de meeste doelpuntenbijdrages in het afgelopen seizoen.

Tegen Fluminense zorgde hij ervoor dat Grêmio de tweede plaats veiligstelde. Suárez nam de gelijkmaker kort voor rust voor zijn rekening en bouwde in de tweede helft een 1-2 voorsprong verder uit vanaf de penaltystip.

Waar de toekomst van de oud-speler van onder meer Ajax en FC Groningen ligt, liet Suárez onlangs nog in het midden. Gespeculeerd wordt over een hereniging met beste vriend Lionel Messi bij Inter Miami.