Inter maakt status als scherpschutter ook tegen Napoli waar

Reacties

Internazionale lijkt het seizoen dan toch op een goede manier af te sluiten. De ploeg van Antonio Conte liep het kampioenschap in de Serie A mis, maar ligt door de zege op Napoli wel op pole position voor de tweede plek achter Juventus. Inter maakte in eigen huis de status van scherpschutter weer waar.

Inter maakt status als scherpschutter ook tegen Napoli waar
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 0
Napoli
Napoli

Inter en Napoli spelen in de laatste fase van het seizoen enkel nog om de eer. De Milanezen willen graag als nummer twee eindigen, terwijl Juventus al zeker is van de titel. Napoli is door de bekerwinst verzekerd van een Europa League-ticket, waardoor de ranglijst er op dat vlak niet meer toe doet.

In eigen huis maakte Inter, met Stefan de Vrij terug in de basis, de naam van scherpschutter meteen weer waar. Nadat een voorzet van Antonio Candreva over iedereen heen vloog en bij Cristiano Biraghi terechtkwam, positioneerde Danilo D'Ambrosio zich slim. Hij ontving de bal en schoot raak. Het was voor Inter de zevende keer dit seizoen dat het eerste schot van de wedstrijd er meteen in ging. Dat deed geen club in de Serie A tot nu toe vaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Napoli kreeg vervolgens genoeg kansen op de gelijkmaker, maar die gingen er allemaal niet in. Lorenzo Insigne schoot tot twee keer toe naast en Matteo Politano stuitte op doelman Samir Handanovic. In de extra tijd kwamen de bezoekers nog goed weg. Marcelo Brozovic volleerde richting de linkerhoek, maar keeper Alex Meret had een goede redding in huis op de inzet waardoor het bij rust 1-0 stond.

In de tweede helft kwam Napoli opnieuw dicht bij de 1-1, maar deze keer schoot Eljif Elmas naast. Tot woede van zijn ploeggenoten deed Biraghi aan de andere kant hetzelfde. Borja Valero zette een counter in en zag Biraghi aan de linkerkant vrijlopen. Hij kreeg de bal, maar in plaats van afleggen op Romelu Lukaku ging Biraghi voor eigen succes. De bal zeilde naast en Lukaku liet duidelijk weten daar niet blij mee te zijn.

De 2-0 volgde later alsnog. Alexis Sánchez had het veld toen al verlaten. Conte haalde de Chileen naar de kant doordat hij zich liet provoceren met al een gele kaart op zak. Lautaro Martínez kwam erin en maakte er met nog ruim een kwartier op de klok 2-0 van. De Argentijn sprintte door de defensie en schoot van afstand raak met een laag schot in de verre hoek. De 3-0 via Nicolò Barella bleef uit doordat Meret een stokje stak voor de counter van Inter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege op Napoli ligt Inter op koers voor een evenaring van een puntenrecord. De Milanezen kunnen het aantal (82) uit het kampioensjaar onder José Mourinho in 2009/10 evenaren als er in de laatste wedstrijd gewonnen wordt bij Atalanta Bergamo. Het is ook een rechtstreeks duel om de tweede plek. Na de laatste competitiewedstrijd gaat het seizoen meteen door voor Inter. Op 5 augustus is Getafe de tegenstander in de achtste finale van de Europa League. Napoli lijkt na de nederlaag op de zevende plek te eindigen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.