Inter maakt het zichzelf moeilijk na oppermachtige eerste helft

Het zag er na één helft niet naar uit, maar Internazionale heeft zondagavond op moeizame wijze gewonnen bij de hervatting van de Serie A. De Milanezen waren voor rust oppermachtig, terwijl in de tweede helft juist weinig indruk meer werd gemaakt. Inter kroop door de zege wel dichter richting Juventus en Lazio.

Internazionale
2 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Inter hervatte het seizoen met revanchegevoelens, want voor de coronastop verloor de ploeg achter elkaar van titelconcurrenten Lazio (2-1) en Juventus (2-0). Daardoor was de achterstand op koploper Juve opgelopen tot negen punten, maar Inter had wel een wedstrijd minder gespeeld. Dat duel stond zondagavond op het programma. Ruim een week eerder werd Inter nog uitgeschakeld in de halve finale van de strijd om de Coppa Italia. Napoli was over twee duels met 2-1 te sterk.

De formatie van Conte was tegen Sampdoria in de eerste helft oppermachtig in Stadio Giuseppe Meazza. De openingstreffer viel al na tien minuten. Lautaro Martínez ontving een dieptepass en gaf de bal met zijn hak mee aan Romelu Lukaku. De spits combineerde met Christian Eriksen en schoot raak voor 1-0. Sampdoria had niets in de melk te brokkelen en kreeg na ruim een half uur de 2-0 om de oren. Lukaku ontving de bal op de rechterflank en speelde Antonio Candreva in. De rechtshalf tikte door op Martínez, die van dichtbij scoorde. In de eerste helft had Inter ruim zeventig procent balbezit.

Sampdoria kreeg voor rust nauwelijks kansen, maar sloeg in de tweede helft al wel vroeg toe. Omar Colley kopte uit een hoekschop tegen de lat en in de rebound was het voormalig SC Heerenveen-speler Morten Thorsby die met wat geluk en doelman Samir Handanovic de bal in het doel werkte. Zo was de spanning plots weer terug in Milaan. Sampdoria maakte het Inter ook lastiger in het tweede bedrijf. Conte voelde zich genoodzaakt om met nog ruim een kwartier te gaan Victor Moses en Cristiano Biraghi in te brengen voor Candreva en Ashley Young, in de hoop weer beter in de wedstrijd te komen.

Het aantal kansen viel tegen, maar met een 2-1 stand was het risico op een gelijkmaker er nog altijd voor Inter. Eriksen zorgde voor een moment van opwinding door uit een kort genomen hoekschop bijna voor 3-1 te zorgen, maar hij stuitte op de doelman. Aan de andere kant schoot Nicola Murru naast namens Sampdoria en redde Handanovic op een inzet van Mehdi Léris. Het bleef uiteindelijk bij 2-1, waardoor Inter drie belangrijke punten bijschreef.