Inter en Roma worden na rampjaar weer serieus genomen

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de zevende speelronde is dat het duel tussen Internazionale en AS Roma van zaterdagavond (20.45 uur).

Inter en Roma worden na rampjaar weer serieus genomen

Internazionale

Klassering: 4de plaats (veertien punten uit zes duels)
Vorm: W-G-W-W-G

Na het rampzalig verlopen vorige seizoen, waarin Internazionale op een beschamende negende plaats eindigde, hield er in Italië voor deze jaargang niemand rekening met de Nerazzurri. Die verwachting werd bovendien gesterkt door de weinig aansprekende aankopen die Inter in de zomer deed. Met Mauro Icardi (20), Saphir Taïder en Ishak Belfodil (beiden 21) als duurste aanwinsten leek Inter zich vooral op de lange termijn te richten. Inter plukt echter onverwacht de vruchten van de slechte prestaties van vorig seizoen. De jonge selectie van de nieuwe trainer Walter Mazzarri gedijt namelijk uitstekend in de schaduw en profiteert bovendien van het ontbreken van Europese verplichtingen. Na zes duels staat het ongeslagen Inter vierde.

Uitgelicht
De wederopstanding van Inter kan niet los gezien worden van de komst van Napoli overgenomen trainer Mazzarri. Mazzarri laat Inter in een onorthodoxe 3-5-1-1-formatie voetballen en die tactische vondst heeft vooral op Ricky Álvarez (25) een geweldige uitwerking. De Argentijn staat al sinds medio 2011 onder contract bij Inter, maar zaaide in zijn eerste twee seizoenen in Milaan vooral twijfels over zijn kwaliteiten. Dat kwam vooral doordat Mazzarri's voorgangers zich geen raad wisten met Álvarez. Was hij nou een middenvelder, spelverdeler of toch een vleugelspits? Mazzarri ontdekte de ware kracht van Álvarez en laat hem als vrije verbindingsspeler tussen het middenveld en spits Rodrigo Palacio spelen. Álvarez betaalde dat vertrouwen terug met twee goals in zes competitieduels.

AS Roma

Klassering: 1ste plaats (achttien punten uit zes duels)
Vorm: W-W-W-W-W

De overeenkomsten tussen Inter en Roma zijn dit seizoen legio. Net als Inter kende Roma vorig jaar een dramatisch seizoen, waarin het zesde eindigde en de bekerfinale verloor van rivaal Lazio. Daardoor spelen de Giallorossi net als Inter geen Europees voetbal en dat gegeven biedt een flink voordeel ten opzichte van concurrenten als AC Milan, Juventus, Napoli en aartsrivaal Lazio. Ook stelde Roma afgelopen zomer met Rudi Garcia een nieuwe trainer aan.

Uitgelicht
Door de spectaculaire verkoop van verdediger Marquinhos, voor wie Paris Saint-Germain liefst 35 miljoen euro neertelde, was Roma in de transferperiode in staat zijn elftal van vers bloed te voorzien. Hoewel Roma de afgelopen seizoenen regelmatig dure uitglijders maakte op de transfermarkt, lijken de aanwinsten van de voorbije zomer stuk voor stuk een schot in de roos. De van Napoli gekochte doelman Morgan De Sanctis incasseerde pas één doelpunt, mede door het uitstekende defensieve werk van de van Udinese overgenomen mandekker Mehdi Benatia. Op het middenveld zorgt ex-PSV'er Kevin Strootman voor extra verdedigende zekerheid en aanvallende impulsen. Voorin maakt Gervinho (drie treffers in zes wedstrijden) nu al meer indruk dan in twee seizoenen bij Arsenal. Het betekent dat Roma door Italiaanse media wordt betiteld als serieuze outsider voor de Scudetto.

Onderlinge historie

AS Roma manifesteerde zich de laatste jaren als angstgegner van Internazionale. Inclusief de wedstrijden in de halve finale van de Coppa Italia vorig seizoen (3-2 en 2-1 voor Roma) zijn I Lupi al zes duels op rij ongeslagen tegen Inter. De laatste competitiezege van Inter op Roma dateert van februari 2011 en was een bijzonder spectaculaire. Mede door een treffer van Wesley Sneijder won Inter dat duel met 5-3.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
06/02/2011 Internazionale - AS Roma 5-3 Serie A
17/09/2011 Internazionale - AS Roma 0-0 Serie A
05/02/2012 AS Roma - Internazionale 4-0 Serie A
02/09/2012 Internazionale - AS Roma 1-3 Serie A
20/01/2013 AS Roma - Internazionale 1-1 Serie A










Samenstelling: Reon Boeringa

Bekijk hier al onze video's