Inter en Milan vrezen Europese uitsluiting door UEFA

Reacties

AC Milan en Internazionale gaan met de UEFA in gesprek om uitsluiting van Europees voetbal te voorkomen. Beide Italiaanse grootmachten voldoen op dit moment niet aan de Financial Fair Play-regels.

Inter en Milan vrezen Europese uitsluiting door UEFA

Vorige week zijn de alarmbellen bij Inter en Milan afgegaan, toen Galatasaray voor een seizoen uit de Europese toernooien werd verbannen vanwege het verbreken van de FFP-regels.

Inter en Milan maken al jaren enorme verliezen. Tussen 2010 en 2014 boekten de Rossoneri een nettoresultaat van -238 miljoen. Inter leed in diezelfde periode een nettoverlies van 277 miljoen. In het seizoen 2014/15 kwam daar bij Inter nog eens een verlies van 74 miljoen bovenop. Milan heeft zijn cijfers over het vorige seizoen nog niet gepubliceerd, maar heeft toen opnieuw tientallen miljoenen verloren.

Beide clubs komen daardoor flink in de problemen, want volgens de FFP-reglementen mag een club per jaar slechts dertig miljoen euro verlies maken. In een poging uitsluiting uit Europa af te wenden, reist Milan-directrice Barbara Berlusconi af naar het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon om een driejarenplan te presenteren dat Milan binnen de kaders van FFP moet brengen. De Europese voetbalbond beslist waarschijnlijk pas in mei of het akkoord gaat met het voorstel van Milan. De kans is groot dat Inter op korte termijn het voorbeeld van Milan volgt en probeert een schikking te treffen met de UEFA.

Inter bezet op dit moment de vijfde plaats in de Serie A, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Europa League. Milan kan de Europa League bereiken door in de bekerfinale van Juventus te winnen. Lukt dat niet, dan volstaat voor plaatsing de zesde plaats op de ranglijst.

Milan is zevenvoudig winnaar van de Europa Cup I/Champions League en won twee keer de Europa Cup II. Inter won de Europa Cup I/CL en UEFA Cup allebei drie keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.