Instagram-post Bale lokt reactie Mourinho uit: 'Klopt helemaal niet'

Reacties

José Mourinho voelde zich voor aanvang van Manchester City - Tottenham Hotspur genoodzaakt te reageren op de ophef die midweeks ontstond rondom Gareth Bale. Want waarom zat Bale niet bij de selectie voor het FA Cup-duel met Everton terwijl de Welshman een dag eerder nog op Instagram aangaf lekker getraind te hebben?

Instagram-post Bale lokt reactie Mourinho uit: 'Klopt helemaal niet'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Maandag miste Bale de training van Tottenham, waarna de Welshman een scan had aangevraagd. Op dinsdag plaatste Bale het volgende op Instagram: 'Good session today'. Dat bericht was echter niet in lijn met de werkelijkheid, zo verklaart Mourinho. 'Het bericht was niet eens van hem zelf afkomstig. Het bericht gaf aan dat hij een geweldige trainingsessie had gehad en klaar was voor de wedstrijd, maar dat klopte helemaal niet', aldus de Portugese manager.

Eigenlijk wilde Mourinho er niet te veel over zeggen. 'Sinds de start van het seizoen probeer ik alles intern te houden, maar ik voel de noodzaak om deze situatie aan te kaarten. Hij heeft een scan gehad en hoewel daar geen blessure op te zien is, heeft hij het gevoel niet helemaal fit te zijn. Dan kunnen we als coaches, wetenschappers en medici wel vanalles zeggen, maar we moeten nooit voorbij de gevoelens van een speler gaan. Hij was niet klaar voor de wedstrijd, zo simpel is het.'

Of Bale wel klaar is voor de clash met Manchester City van zaterdag? 'Als hij er klaar voor is, dan zal hij bij de selectie zitten', aldus Mourinho, die zijn selectie nog niet bekendmaakte. De terugkeer van Bale bij Spurs verloopt vooralsnog niet zoals gehoopt. De Welshman deed pas in zes Premier League-wedstrijden mee, waarvan twee keer als basisspeler. Liefst acht keer zat Bale wel bij de wedstrijdselectie, maar bleef hij de hele wedstrijd op de bank. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.