Insigne redt Napoli, Roma verslikt zich in hekkensluiter

Napoli en Fiorentina ontsnapten in de slofase van hun duels met Cagliari en Torino aan puntenverlies. AS Roma liet zich in eigen huis verrassen door hekkensluiter Pescara.

Napoli - Cagliari 3-2In het eigen Stadio San Paolo kreeg Napoli kort na rust hulp van Cagliari-aanvoerder Davide Astori, die met een eigen treffer zorgde voor de gelijkmaker. Nadat Edinson Cavani in de 64ste minuut de thuisclub op voorsprong had gezet, leek de zege binnen.

Zeven minuten later maakte Matías Cabrera de 2-2, waardoor Napoli duur puntenverlies leek op te lopen. Maar diep in blessuretijd zorgde invaller Lorenzo Insigne (foto) voor vreugde bij de thuisfans, aangezien hij op aangeven van Pablo Armero 3-2 maakte.

Napoli heeft door de nipte zege nu acht punten achterstand op koploper Juventus, maar de club uit Turijn komt zondagavond nog in actie tegen AC Milan. Daarna staan nog vijf duels op het programma.

Fiorentina - Torino 4-3Na 33 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor Fiorentina, dat in eigen huis met 3-0 leidde tegen Torino. Juan Guillermo Cuadrado, Alberto Aquilani en Adem Ljajic zorgden voor de ruime voorsprong, maar de bezoekers kwamen uitstekend terug.

In de 77ste minuut maakte Alessio Cerci gelijk, nadat eerder zijn ploeggenoten Paulo Barreto en Mario Alberto Santana al hadden gescoord. Fiorentina hield echter alsnog drie punten over aan de wedstrijd, mede dankzij invaller Mounir El Hamdaoui. Die verzorgde in de 86ste minuut de assist bij de winnende treffer van Romulo.

Door de overwinning heeft Fiorentina nu 58 punten uit 33 wedstrijden, waarmee de club uit Florence de vierde plaats bezet in de Serie A. Nummer drie Milan heeft slechts één punt voorsprong.

AS Roma - Pescara 1-1Eerder deze week bereikte AS Roma ten koste van Internazionale de finale van de strijd om de Coppa Italia, maar dat succes kreeg geen vervolg in de Serie A. In eigen huis kwamen de Romeinen, waar Maarten Stekelenburg de hele wedstrijd speelde, niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter Pescara.

Gianluca Caprari zette de bezoekers verrassend op voorsprong in de veertiende minuut, maar verder dan de gelijkmaker van Mattia Destro kort na rust kwam Roma niet. De ploeg van interim-trainer Aurelio Andreazzoli blijft daardoor steken op de zesde plaats.

Overige uitslagenCatania - Palermo 1-1Bologna - Sampdoria 1-1Siena - Chievo 0-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.