Insigne en Mertens houden Napoli in spoor van Juventus en Inter

Napoli heeft zondag een 0-3 zege geboekt op Bologna. Mede door een fraaie coproductie van Lorenzo Insigne en José Callejón en een goal van Dries Mertens nestelen de Partenopei zich naast Juventus en Internazionale aan de top van de Serie A-ranglijst.

De zuiderlingen kregen een taai duel voorgeschoteld in het noorden. Napoli oogde met name in de eerste helft onherkenbaar. Bovendien waren de beste kansen daarin voor Bologna, dat op ongelukkige wijze een goal afgekeurd zag worden. Een inzet van Mattias Destro leek op weg naar de linkerhoek, maar Adam Masina wilde met de eer strijken en tikte de bal in buitenspelpositie binnen.

Doordat de ruimte en kansen zeer beperkt waren voor Napoli probeerde Mertens scheidsrechter Piero Giacomelli te verleiden tot het geven van een strafschop, maar die wilde daar niets van weten. Een klein half uur voor tijd kwamen de gasten dan toch op voorsprong door een ingeving van Insigne, die met een fantastische voorzet Callejón bediende bij de tweede paal. De Spanjaard hoefde alleen maar zijn hoofd er tegenaan te zetten.

Toen de benodigde treffer eenmaal binnen was, nam Napoli gas terug. Mertens profiteerde een kleine tien minuten voor het einde van balverlies van Bologna door met links binnen te schieten. Het slotakkoord was voor invaller Piotr Zielinski, die een beheerst uitgespeelde aanval afrondde.

Het elftal van Maurizio Sarri maakt zich na de zege op voor de Champions League-wedstrijd van woensdag bij Shakhtar Donetsk. De twee ploegen vergezellen Feyenoord en Manchester City, die dezelfde avond spelen, in Poule F. Door de overwinning op Bologna sluit Napoli weer aan bij Juventus en Internazionale, die net als Napoli dit weekend wederom wonnen en nog foutloos zijn.