Indrukwekkende Immobile waarschuwt Vitesse, magnifieke volley Perisic

Lazio heeft zondag een uitstekende generale gedraaid voor het Europa League-duel met Vitesse van donderdag door zeer gemakkelijk af te rekenen met AC Milan. Ciro Immobile was de grote man bij de gastheer. Internazionale blijft in tegenstelling tot haar rivaal wel uitstekend presteren, mede dankzij een stijlvolle volley van Ivan Perisic.

Lazio - AC Milan 4-1
AC Milan liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het gerenoveerde elftal van Vincenzo Montella verloor kansloos van Lazio, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd meedeed. Onder aanvoering van Immobile walsten de Romeinen in een kwartier speeltijd over Milan heen.

De spits liet Milan-doelman Gianlugi Donnarumma in tien minuten speeltijd drie keer vissen. Daarbij was de strakke volley van Immobile op slag van rust het absolute hoogtepunt. Daarvoor had de 26-voudig international zijn elftal op voorsprong geknald vanaf elf meter. Lazio ging na de onderbreking vrolijk op dezelfde voet verder en verdubbelde via opnieuw Immobile en collega-spits Luis Alberto al binnen vijf minuten de score.

Oudgediende Ricardo Montolivo maakte het verlies iets dragelijker door uit de rebound na een vrije trap van Hakan Calhanoglu de 4-1 te maken. Lazio, dat met tien man eindigde door het tweede geel voor Marco Parolo, stijgt door de klinkende zege met stip in de Serie A. De Biancocelesti zijn nu met zeven punten de eerste achtervolger van Juventus en Internazionale, die beiden negen punten hebben. Milan zakt naar de vijfde plaats.

Internazionale - SPAL 2-0
Eerder op de middag won stadsgenoot Internazionale wel. Daarmee blijven de Nerazzurri nog foutloos en zetten ze een streep door de verrassende ongeslagen status van promovendus SPAL. De thuisploeg kreeg binnen een half uur een penalty cadeau doordat Francesco Vicari zich vergreep aan João Mário. Aanvoerder Mauro Icardi ging achter de bal staan en pakte het presentje uit.

Het was de middag van de volley's in de Serie A. Ook Ivan Perisic scoorde op die wijze.

Het beste bleef echter voor het laatst bewaard, want enkele minuten voor tijd gooide Perisic het duel definitief in het slot met een zeer fraai doelpunt. De Kroaat nam een voorzet van Danilo D'Ambrosio perfect op de slof en zag de bal tegen de touwen eindigen.

Hellas Verona - Fiorentina 0-5
Na pijnlijke nederlagen tegen Internazionale (3-0) en Sampdoria (1-2) draaide Fiorentina bij Hellas Verona plots op volle toeren. Nieuweling Giovanni Simeone gaf al binnen twee minuten het startschot voor een grote overwinning voor de ploeg die deze zomer flink op de schop ging. Nog voor rust liep La Viola uit via een rake strafschop van Cyril Thereau en een goal van Davide Astori. In het tweede bedrijf deden Jordan Veretout en Gil Dias nog een duit in het zakje.

Udinese - Genoa 1-0
Bram Nuytinck scoorde al voor zijn nieuwe club Udinese en was tegen Genoa opnieuw belangrijk voor de Noord-Italianen. De verdediger schoot na een kwartier hard op de paal, waarna Jakub Jankto de rebound binnenwerkte. Die treffer kwamen de bezoekers niet meer te boven.