Juventus werkt met simpele zege toe naar kraker in Barcelona

Juventus heeft zich met succes voorbereid op de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona van aanstaande dinsdag. De kampioen van Italië versloeg Chievo op eigen veld: 3-0.

In een moeizame eerste helft voor Juventus hielp Chievo de thuisploeg in het zadel. Verdediger Perparim Hetemaj werkte de bal in zijn eigen doel: 1-0. Verder ging het in de eerste 45 minuten redelijk gelijk op. Keeper Wojciech Szczesny, die in plaats van Gianluigi Buffon onder de lat stond, bokste een vrije trap van Ivan Radovanovic uit de hoek. Aan de andere kant raakte Miralem Pjanic de paal nadat doelman Stefano Sorrentino zijn schot nog toucheerde.

Al vroeg na rust liep Juventus verder weg. Na een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg werkte Gonzalo Higuaín de bal op aangeven van Pjanic in het dak van het doel. Vervolgens kreeg De Oude Dame nog kansen op meer. Invaller Paulo Dybala knalde net naast, maar scoorde in de slotfase alsnog. De Argentijn rende langs de verdedigers van Chievo en schoot met zijn linkervoet raak: 3-0.

Juventus gaat alleen aan kop in de Serie A met negen punten. De concurrentie komt zondag in actie. De club uit Turijn maakt zich op voor de Champions League-kraker in Poule D van aanstaande dinsdag. Dan is Barcelona in Camp Nou de tegenstander. Vorig seizoen kegelde Juventus de Catalanen in de kwartfinale uit het toernooi.