Bij Schalke overbodige Höwedes volgt Bonucci op bij Juventus

Reacties

Juventus heeft zich versterkt met Benedikt Höwedes. De verdediger komt over van Schalke 04, waar hij onder de nieuwe trainer Domenico Tedesco zijn basisplaats verloor. De Duits international komt naar verluidt voor twaalf miljoen euro naar De Oude Dame

Bij Schalke overbodige Höwedes volgt Bonucci op bij Juventus

De stopper speelde zijn gehele carrière voor Schalke 04. In 2007 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht, waarna hij liefst 240 Bundesliga-duels achter zijn naam schreef. In zijn tijd in Gelsenkirchen groeide de verdediger uit tot Duits international, hij speelde liefst 44 interlands voor Die Mannschaft. In 2014 kroonde de verdediger zich als basisspeler in de finale tegen Argentinië tot wereldkampioen.

Ondanks zijn status bij die Die Königsblauen verloor Höwedes dit seizoen zijn plek in het elftal onder nieuwe trainer Tedesco. Bovendien werd zijn aanvoerdersband afgenomen. Juventus bood uitkomst voor de inmiddels 29-jarige verdediger.

Juventus versterkte zich tot dusver met Federico Bernardeschi van Fiorentina (veertig miljoen), Blaise Matuidi van Paris Saint-Germain (twintig miljoen), Juan Cuadrado van Chelsea (na huur gekocht voor twintig miljoen), Medhi Benatia van Bayern München (na huur gekocht voor zeventien miljoen), Wojciech Szczesny van Arsenal (twaalf miljoen), Mattia De Sciglio van AC Milan (twaalf miljoen), Rodrigo Bentancur van Boca Juniors (tien miljoen), Douglas Costa van Bayern München (huurvergoeding van zes miljoen), en Matheus Pereira van Empoli (twee miljoen).

De club uit Turijn raakte met Leonardo Bonucci (AC Milan) en Dani Alves (Paris Saint-Germain) twee sterkhouders kwijt in de defensie. Met de multi-inzetbare Höwedes is daar nu op ingespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.