Iniesta viert 37ste verjaardag met nieuw contract in Japan

Reacties

Andrés Iniesta weet van geen ophouden. De middenvelder is deze dinsdag 37 jaar oud geworden en heeft zijn contract bij Vissel Kobe verlengd, tot 2023. De precieze datum wordt niet gemeld. 

Iniesta viert 37ste verjaardag met nieuw contract in Japan
© Pro Shots

De vorige verbintenis van Iniesta zou in januari 2022 aflopen en in Japan werd er rekening mee gehouden dat de technicus vervolgens zou gaan afzwaaien. Iniesta krijgt er echter geen genoeg van en heeft op zijn verjaardag bijgetekend. Hij ligt nu tot 2023 vast bij Vissel Kobe. Onduidelijk is of het gaat om een contract tot eind januari, eind juni of eind december.

Iniesta werd opgeleid bij Barcelona en maakte in oktober 2002 onder Louis van Gaal zijn debuut in het eerste elftal. Het bleek het begin van een bijzonder succesvolle periode, waarin Iniesta met Barcelona onder meer negen landstitels en vier Champions Leagues won. De middenvelder kwam in een kleine zestien jaar tot 674 officiële wedstrijden voor Barcelona, voordat hij in 2017 naar Japan vertrok.

Bij Vissel Kobe kreeg Iniesta steeds meer te maken met pijntjes. In de wedstrijden die hij kon spelen liet hij nog wel de mooiste dingen zien. Regelmatig verschenen er video's met hoogstandjes van Iniesta op social media. Begin mei maakte hij na een moeizame revalidatieperiode na een dijbeenblessure zijn eerste speelminuten van dit seizoen.

Iniesta heeft 131 interlands voor de Spaanse nationale ploeg gespeeld en won twee Europese titels en één wereldtitel. In de WK-finale van 2010 maakte de technicus in de verlenging het winnende doelpunt tegen Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.