Iniesta verklaart keuze voor Vissel Kobe

Reacties

Andrés Iniesta is donderdagochtend gepresenteerd bij Vissel Kobe. De 34-jarige Spanjaard begint na 22 jaar Barcelona voor het eerst aan een nieuw avontuur in Japan.

Iniesta verklaart keuze voor Vissel Kobe

'De komst van Iniesta zal een enorme impact hebben', glunderde Vissel Kobe-eigenaar Hiroshi Mikitani bij de presentatie van de middenvelder. De nummer zes van de J League zit midden in het seizoen, maar kan pas na het WK in Rusland beschikken over Iniesta.

'Er waren veel aanbiedingen van clubs', vertelt Iniesta, die op 27 april zijn afscheid bij Barcelona aankondigde. 'Het project van Vissel Kobe was het meest interessant en ik heb er heel veel zin in. Mijn familie en ik kijken er erg uit naar dit project. Ik heb zin om stappen te zetten met de club en mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten', aldus El Blanquito.

'Alles aan Japan vind ik mooi, het belangrijkste is dat ik me de Japanse cultuur snel eigen maak. Het is een schitterend land', vindt Iniesta, die het Japanse nationale elftal ook al in actie heeft gezien. 'Het Japanse elftal is van een geweldig niveau en ik heb veel respect voor het Japanse voetbal. Ik hoop bij te kunnen dragen met mijn speelstijl en mijn teamgenoten te kunnen helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.