Iniesta kansloos onderuit bij debuut in Japan

Andrés Iniesta heeft zondag een weinig succesvol debuut bij Vissel Kobe beleefd. Het Barcelona-icoon kon tijdens zijn invalbeurt niet voorkomen dat zijn ploeg met 0-3 verloor van Shonan Bellmare. Ook Fernando Torres heeft zijn vuurdoop ondergaan in Japan.

Bij een 0-2 achterstand, in de 59ste minuut, maakte Kazuma Watanabe plaats voor Iniesta. De Spanjaard kreeg een staande ovatie bij zijn entree.

Shonan Bellmare, de nummer elf in de J1 League, was in de elfde minuut op voorsprong gekomen via Keisuke Saka en verdubbelde na rust de score door een doelpunt van Mitsuki Saito. Acht minuten na de entree van Iniesta gooide Shunsuke Kikuchi het duel met de 0-3 in het slot. Vissel Kobe staat door de nederlaag na zeventien van de 34 wedstrijden op plaats zes.

Torres
Iniesta is de grootste naam uit de Japanse competitie. Zijn ploeggenoot Lukas Podolski is momenteel uit de roulatie met een zware voetblessure. Ook Torres debuteerde zondag, voor zijn nieuwe werkgever Sagan Tosu. De spits kwam in de vijftigste minuut in het veld tegen Vegalta Sendai, om de brilstand te doorbreken. Vegalta trok echter aan het langste eind door de late 0-1 van Takuma Nishimura.