Atlético-icoon Torres volgt Iniesta naar J-League

Reacties

In navolging van Andrés Iniesta vervolgt ook Fernando Torres zijn loopbaan in Japan. De 34-jarige spits heeft een contract getekend bij Sagan Tosu in de J-League.

Atlético-icoon Torres volgt Iniesta naar J-League

El Niño (Het Kind) doorliep de hele jeugdopleiding van Atlético Madrid, waar hij uitgroeide tot absoluut clubicoon. Tussen 2007 en 2011 speelde hij vervolgens met eveneens veel succes voor Liverpool, een avontuur bij Chelsea was een stuk minder geslaagd. Na een korte verhuurperiode aan AC Milan keerde hij in januari 2015 terug op het oude Atléti-nest.

De eerste anderhalfjaar speelde Torres op huurbasis bij Los Colchoneros, de afgelopen twee seizoenen stond hij er onder contract, waarna in april bekend werd dat hij zou gaan afzwaaien bij zijn grote liefde. Hij sloot zijn tijdperk bij Atlético af met de eindzege in de Europa League (Torres mocht in de finale invallen) en twee goals in de laatste competitiewedstrijd (2-2 tegen Eibar).

In de afgelopen maanden werd Torres met verschillende clubs en landen in verband gebracht. Zo werd Chicago Fire (uit de Verenigde Staten) genoemd, net als Sydney FC en Melbourne Victory uit de Australische A-League. Het is echter dus Sagan Tosu geworden. Die club staat na vijftien competitieduels voorlaatste, wat aan het eind van de rit rechtstreekse degradatie zou betekenen. Bij Sagan Tosu spelen vrijwel alleen maar Aziatische spelers, alleen trainer Massimo Ficcadenti (Italië) en aanvaller Victor Ibarbo (Colombia) komen van buiten het continent.

Zodoende komt Torres in dezelfde competitie terecht als zijn iconische landgenoot Iniesta. De middenvelder die zijn hele voetballeven bij Barcelona speelde, en Spanje in 2010 in de finale tegen Nederland eigenhandig naar de wereldtitel schoot, tekende onlangs bij Vissel Kobe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.