Iniesta had depressieve gevoelens voor WK 2010

Reacties

Andrés Iniesta maakte in de WK-finale in 2010 het winnende doelpunt tegen Nederland. In de weken in aanloop naar het toernooi in Zuid-Afrika had de Spaanse middenvelder het echter bijzonder moeilijk.

Iniesta had depressieve gevoelens voor WK 2010

Iniesta kampte met een depressie en is na onder meer Per Mertesacker, André Gomes en Bojan Krkic de volgende voetbalprof die eerlijk naar buiten komt met zijn verhaal. De 34-jarige Iniesta kampte tussen 2009 en 2010 veelvuldig met blessureleed en had moeite met het verwerken van de dood van zijn vriend Dani Jarque, die aanvoerder was van Espanyol.

'Ik weet nog dat ik thuis bij mijn ouders was met mijn vrouw, die toen nog mijn vriendin was. Ik vertelde hen dat ik iets nodig had, dat ik op deze manier niet meer verder kon. Toen zijn we naar het trainingscomplex van Barcelona gereden en hebben we met de dokter gesproken', blikt Iniesta tegenover Cuatro terug op de moeilijke periode.

Uiteindelijk kwam Iniesta er weer helemaal bovenop. 'Ik voelde me leeg van binnen, maar dankzij de mensen om me heen en de specialisten is alles goed gekomen. Ik ben er sterker van geworden. Het leven heeft mij geleerd dat wanneer je in een dal zit, de mensen die écht om je geven opstaan. Mijn filosofie is altijd om op te staan en door te vechten.'

Vissel Kobe
Dat gevecht vervolgt Iniesta in Japan. Hij besloot om na het afgelopen seizoen te vertrekken bij Barcelona. Niet om financiële redenen, maar omdat hij fysiek steeds meer moeite had met het niveau. 'Waarom ik ben vertrokken? Omdat het ontzettend moeilijk voor mij zou worden om nog aan de extreem hoge standaard die Barcelona vraagt en verdient te voldoen.'

'Nu vertrekken was vanuit mij gewoon eerlijkheid aan de club geven. Ik ga nu in een andere competitie spelen met een andere standaard die andere eisen aan je stelt. Ik stop niet met voetballen, maar ik ga op een andere manier voetballen', besluit Iniesta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.