Infantino kreeg na herverkiezing opslag van 33 procent

Reacties

Na de herverkiezing van vorig jaar is Gianni Infantino beloond met een opslag van 33 procent. Het basissalaris van de FIFA-baas is gestegen van 1,95 naar 2,6 miljoen Zwitserse frank. Inclusief bonussen verdiende Infantino in 2023 4,13 miljoen frank (omgerekend 4,25 miljoen euro), zo publiceerde de FIFA vorige week.

Infantino kreeg na herverkiezing opslag van 33 procent
© Pro Shots

Zijn variabele toelage was even hoog als in 2022, toen het WK in Qatar werd gespeeld. Het jaar waarin hij zijn recordverdiensten noteerde, stond voor de wereldvoetbalbond in het teken van het vrouwen-WK en het opmerkelijke besluit om het WK 2030 in liefst drie continenten te gaan organiseren – een opzet die leek bedoeld om de weg vrij te maken voor Saoedi-Arabië als gastland in 2034.

Infantino werd in 2016 aangesteld om het vertrouwen in FIFA te herstellen en begon toen met een honorarium van ongeveer anderhalf miljoen euro. De Zwitsers-Italiaanse jurist, die mede door de KNVB werd herkozen, haalde de laatste jaren het nieuws met bedenkelijke speeches en een eigenzinnige interpretatie van de FIFA-reglementen, waardoor hij nog tot 2031 in het zadel zou kunnen blijven

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.