Infantino gaat wel heel ver en komt met 'vluchtelingen-argument'

Reacties

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft voor ophef gezorgd met enkele opvallende uitspraken. De preses van de wereldvoetbalbond was in Straatsburg om te praten over de hervorming van de mondiale voetbalwereld en gaf een vervolg aan zijn lobby voor een tweejaarlijks WK. Uren nadat zijn teksten flink stof deden opwaaien, kwam hij terug op die woorden. 

Infantino gaat wel heel ver en komt met 'vluchtelingen-argument'

De FIFA is al langer bezig met een campagne om die WK-plannen erdoorheen te krijgen. De plannen zorgen voor veel kritiek, aangezien spelers en bonden onder meer vrezen dat de spelers over de kling gejaagd worden.

De negatieve ontvangst houdt Infantino niet tegen te volharden in zijn standpunt. Eerder legde hij al uit dat een tweejaarlijks WK, in plaats van een mondiaal eindtoernooi om de vier jaar, bijna vier miljard extra aan inkomsten in het laatje brengt en vooral een kans was voor de kleine voetballanden.

Nu ging de Zwitser nog een stapje verder. Hij kwam zelfs met een argument over vluchtelingen. 'We moeten Afrika hoop geven, zodat mensen niet meer over de Middellandse Zee hoeven te vluchten om een beter leven te vinden en het risico lopen daarbij te sterven. We moeten kansen bieden en hen waardig behandelen. Niet met liefdadigheidsprojecten, maar door ze een rol te geven te participeren in de mondiale plannen.'

Eerder bleek al dat de FIFA de plannen nog niet door wil drukken, maar zeker niet vergeten is. De weerstand van onder meer Europa en Zuid-Amerika zorgde er wel voor dat de plannen nog niet in stemming gebracht worden.

Verkeerd geïnterpreteerd
Uren na de uitspraken voelde Infantino zich geroepen om via de kanalen van de FIFA te laten weten dat er sprake was van een misverstand. Volgens de Zwitser zijn zijn uitspraken verkeerd geïnterpreteerd en sprak hij in algemene zin over het continent Afrika en zeker niet in relatie tot het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.