In vijf jaar tijd ruim een half miljard verdampt bij Internazionale

Reacties

Dat het toezicht van bonden op de voetbalclubs faalt, blijkt maar weer eens nu Internazionale de jaarcijfers heeft gepresenteerd. De Italianen staan al enige tijd onder curatele van de UEFA omdat de club niet voldoet aan de Financial Fair Play-afspraken, maar dat lijkt niet heel veel effect te hebben op het dure beleid.

In vijf jaar tijd ruim een half miljard verdampt bij Internazionale
© Pro Shots

Internazionale haalde afgelopen seizoen de finale van de Champions League en op de laatste dag van de afgelopen transferperiode werd Davy Klaassen nog even opgehaald uit de Eredivisie. Niettemin presenteerde de club twee weken geleden voor het vierde jaar op rij een fors verlies. Ondanks de Europese successen en de hoge UEFA-premies verloor Inter 85 miljoen euro in het seizoen 2022/23.

Tussen 2019 en 2023 verdampte bij de club van Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Klaassen in totaal 573 miljoen euro. De Chinese eigenaar Suning Holdings heeft het verlies geabsorbeerd en nieuw kapitaal in de club gepompt. Verder liet Inter weten te voldoen aan de eisen die door de UEFA zijn gesteld in het plan van aanpak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.