'In toekomst mogelijk vier poules in Champions League'

Reacties

De Champions League telt in de toekomst mogelijk vier groepen van acht clubs in plaats van acht poules met vier teams. Dat berichten onder meer AFP en Kicker nadat de UEFA woensdag vergaderde over een nieuwe opzet.

'In toekomst mogelijk vier poules in Champions League'

De besprekingen bevinden zich nog in een embryonaal stadium; het gaat dan ook over een structuur die pas in 2024 moet worden ingevoerd. De UEFA speelt ook met de gedachte om een promotie-/degradatieregeling tussen Europese toernooien in te voeren.

De belangenvereniging voor clubs ECA toonde zich onlangs al een voorstander van een promotie-/degradatiesysteem. Verder pleit deze organisatie voor meer Europese wedstrijden. De ECA vindt verder dat de banden met de nationale competities niet moeten worden doorgeknipt.

Volgens UEFA-preses Aleksander Ceferin (foto) is er nog lang geen beslissing genomen. 'Ik lees veel in de media, maar er is nog geen knoop doorgehakt. Momenteel hebben we alleen ideeën en meningen.' Wel laat Ceferin doorschemeren dat de huidige opzet zal sneuvelen. 'Ons doel is een format te vinden dat de veranderingen in het voetbal weerspiegelt. UEFA-toernooien moeten hun status als meest opwindende ter wereld behouden en tegelijkertijd moeten we een solidariteitsregeling bieden waar het hele Europese voetbal iets aan heeft.'

Vorig jaar besloot de UEFA al een nieuw toernooi te lanceren: de UEFA Europa League 2, die in de hiërarchie onder de Europa League komt te staan. In het seizoen 2021/22 wordt de eerste editie hiervan afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.