Belangenvereniging voor clubs pleit voor meer Europese duels

Reacties

Het uitvoerend comité van de ECA ziet brood in een systeem van promotie en degradatie in Europese toernooien. De belangenvereniging voor clubs vindt tevens dat er meer Europese duels moeten komen waarbij iets op het spel staat.

Belangenvereniging voor clubs pleit voor meer Europese duels

Dat meldt de ECA-top donderdag in een verklaring. De organisatie heeft al zijn 232 leden uitgenodigd voor een buitengewone vergadering op 6 en 7 juni op Malta. Aan de orde komt dan hoe de Europese toernooien eruit moeten komen te zien vanaf 2024.

Afgaande op de verklaring lijkt de ECA niet gecharmeerd van een gesloten systeem, zoals in de NBA het geval is. Van een exclusief karakter kan dan ook geen sprake zijn: sportieve prestaties moeten tellen en op basis van historie verdienen clubs geen privileges.

Belangrijk is ook het volgende punt: 'Open to all - keeping the dream alive.' De ECA geeft hiermee aan dat ook clubs uit kleinere landen een belangrijke plaats hebben in de voedselketen van het voetbal. Een ander uitgangspunt is dat de banden met de nationale competities niet moeten worden doorgeknipt. Wel wordt het volgende aangestipt: 'Meer Europees voetbal is goed voor de sport.'

De ECA-top geeft aan hoe dan ook samen te willen optrekken met de UEFA bij het opnieuw inrichten van de Europese bekertoernooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.