In dit wonderlijke scenario spelen Arsenal en Tottenham op neutraal terrein om CL-ticket

Reacties
In dit wonderlijke scenario spelen Arsenal en Tottenham op neutraal terrein om CL-ticket
© Imago
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Je hebt fans die het voetbal van een afstand volgen, je hebt fans die elke week in het stadion zitten en je hebt fans die letterlijk alles volgen. Arsenal-supporter Richard valt in de laatste categorie. Hij schetste onlangs een wel heel bijzonder scenario voor de strijd om de Champions League-tickets in de Premier League.

Titelkandidaten Manchester City en Liverpool zijn al zeker van een Champions League-ticket voor volgend seizoen en ook Chelsea staat er als nummer drie goed voor. Richards team Arsenal heeft op dit moment de beste papieren om het vierde en laatste entreebewijs voor de volgende editie van de Champions League te pakken, maar het slot van het seizoen kan wel heel bijzonder verlopen.

Richard berekende welke resultaten er voor Arsenal en Tottenham nodig zijn in de laatste vijf competitieduels om aan het einde van het seizoen op een gelijk aantal punten, doelsaldo en gemaakte doelpunten uit te komen. In dat geval spelen de aartsrivalen op neutraal terrein een beslissingswedstrijd om te bepalen wie er de Champions League in mag.

De kans is groot dat alles ervoor al wordt beslist, op 12 mei bijvoorbeeld. Dan staan Arsenal en Tottenham tegenover elkaar in het Tottenham Hotspur Stadium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.