Immobile laat Hoedt en De Vrij juichen in slotminuut

Dankzij een late treffer van Ciro Immobile heeft Lazio gewonnen van Crotone. Ook stadgenoot AS Roma begon 2017 met een zege, terwijl seizoensrevelatie Atalanta Bergamo doorgaat met winnen.

Genoa - AS Roma 0-1
Met Kevin Strootman in de basis begon Roma in Genua aan 2017. Voor de thuisploeg begon het duel slecht. Doelman Mattia Perin moest binnen tien minuten al geblesseerd naar de kant. Een half uur later zorgde Roma voor de volgende klap. Bruno Peres haalde hard uit en zag zijn inzet via de ongelukkige Armando Izzo in het Genoa-doel belanden. Het eigen doelpunt van de Italiaan bleek de enige treffer in Stadio Luigi Ferraris.

Roma verhoogt daardoor de druk op Juvenus. De Romeinen hebben nog slechts één punt achterstand op De Oude Dame, die wel nog twee duels tegoed heeft. Zondagavond speelt Juventus een thuiswedstrijd tegen Bologna (20.45 uur).

Lazio - Crotone 1-0
Stefan de Vrij en Wesley Hoedt vormden het centrale verdedigingsduo bij Lazio tijdens het thuisduel met nummer negentien Crotone. Na een half uur kreeg de thuisploeg de ideale mogelijkheid om de wedstrijd open te breken, maar Lucas Biglia schoot uit een strafschop op de lat. Ook invaller Ricardo Kishna kon in het restant van de wedstrijd geen treffer forceren, maar in de extra tijd kwam die verlossende goal er alsnog.

Immobile bezorgde zijn ploeg een belangrijke overwinning, waardoor Lazio de topdrie van de Serie A in zicht houdt. De Romeinen hebben één punt minder dan Napoli, terwijl stadsgenoot Roma vier punten meer heeft verzameld.

Chievo - Atalanta 1-4
Atalanta was de eerste seizoenshelft een van de grote revelaties in de Serie A en begon ook 2017 uitstekend. Alejandro Gómez had zijn ploeg na 23 minuten al op een 0-2 voorsprong gezet, waarna Andrea Conti de ruststand zelfs op 0-3 bepaalde. Jonathan de Guzman keerde bij de thuisploeg in de tweede helft niet meer terug en zag vanaf de reservebank hoe Sergio Pellissier nog iets terugdeed namens Chievo. Remo Freuler zorgde voor het slotakkoord.