Illegaal gokkende Fagioli na lange schorsing terug bij Juventus

Reacties

Nicolò Fagioli keert maandag terug in de wedstrijdselectie van Juventus, voor de strijd om derde plek in en tegen Bologna. De 23-jarige middenvelder heeft zijn schorsing voor illegaal gokken uitgezeten.

Illegaal gokkende Fagioli na lange schorsing terug bij Juventus
Bologna
Bologna
3 - 3
Juventus
Juventus

Fagioli heeft een plek in de 25-koppige selectie gekregen van interim-trainer Paolo Montero, die de resterende twee competitieduels aan de leiding staat omdat Massimiliano Allegri afgelopen week wegens ongepast gedrag werd ontslagen. In Bologna kan Fagioli zijn zevende optreden in de Serie A maken dit seizoen. Vorige week vierde hij al de bekerwinst mee in Stadio Olimpico (foto boven).

Zijn seizoen kwam in oktober abrupt stil te liggen, toen hij wegens gokken op voetbalwedstrijden voor twaalf maanden (waarvan zeven voorwaardelijk) werd geschorst. Dat is verboden. Naast zijn schorsing moest Fagioli een halfjaar therapie volgen en tien keer in het openbaar spreken over zijn verslaving. Ondertussen verlengde Juventus wel zijn contract met twee jaar tot 2028.

In een verhoor vertelde Fagioli dat Sandro Tonali, eveneens geschorst, hem wees op illegale gokplatforms, waar hij een jaar lang 'systematisch' inzette op wedstrijden. Niet op die van zijn eigen team, in tegenstelling tot Tonali die dat in zijn tijd bij AC Milan wel deed. Volgens Fagioli bouwde hij in die tijd een gokschuld van 2,7 miljoen euro op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.