'Ik heb de kwaliteiten om Oranje te halen, daar loop ik niet voor weg'

Reacties

Kelle Roos durft te dromen van het Nederlands elftal. De dertigjarige doelman beleeft een sterk seizoen onder de lat bij Aberdeen, de nummer drie van de Schotse competitie.

'Ik heb de kwaliteiten om Oranje te halen, daar loop ik niet voor weg'
© Pro Shots

Na acht jaar bij Derby County maakte Roos afgelopen zomer de overstap naar Aberdeen. Daar kent de in Brabant geboren sluitpost een prima start: in zijn eerste vijftien competitieduels hield Roos vier keer de nul. Alleen Joe Hart (75 procent) kan tot nu toe een hoger reddingspercentage overleggen dan de Nederlander (71,8 procent).

Aberdeen-trainer Jim Goodwin bracht Roos onlangs al in verband met het Nederlands elftal. 'Als Kelle zo blijft presteren en we gaan komend seizoen weer Europa in, dan zou hij zomaar een plaats in de Oranje-selectie kunnen verdienen', voorspelde Ierse oefenmeester. The Press and Journal confronteerde Roos deze week met die uitspraken.

'Ik denk dat hij gelijk heeft', reageerde Roos. 'Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen. Ik ben niet iemand die daarvoor wegloopt', aldus de doelman. Roos speelde in de jeugd van PSV, Willem II en NEC en speelde jeugdinterlands voor Oranje. In 2013 vertrok hij naar Engeland, waar hij het afgelopen decennium voor een hele reeks clubs (vooral op huurbasis) uitkwam.

Roos waardeert de complimenten van zijn trainer. 'Het is altijd mooi om zoiets te horen. Ik lees dat soort dingen persoonijk niet, maar hoor het vaak via anderen. Ik probeer me als persoon telkens weer te focussen op de volgende wedstrijd. Op die manier voel ik dat ik sterker en sterker kan worden. Ik ben voor mijn gevoel nu in goede vorm. Dan is het altijd fijn dat de mensen met wie je werkt dat ook zien en in je geloven.'

Premiership

Stand Premiership 2022/2023

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
30
2
1
103-25
+78
92
2
Glasgow Rangers
33
25
4
4
81-34
+47
79
3
Aberdeen
33
17
2
14
52-52
0
53
4
Heart of Midlothian
33
14
6
13
56-49
+7
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer K. Roos
Meer over K. Roos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.