IJsland-held Halldorsson verklapt hoe hij strafschop Messi stopte

Reacties

Hannes Halldorsson groeide zaterdag uit tot de grote held bij het WK-debuut van IJsland tegen Argentinië (1-1). De voormalig doelman van NEC stopte onder meer een strafschop van Lionel Messi.

IJsland-held Halldorsson verklapt hoe hij strafschop Messi stopte

In de 64ste minuut van het duel tussen IJsland en Argentinië ging de bal op de stip na een overtreding op Maximiliano Meza. Messi ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Halldorsson. 'Als keeper bij een penaltymoment tegenover de beste speler van de wereld staan, is een groot moment. Toen ik zijn strafschop ook nog eens stopte, kwam er een droom uit', reageerde de 34-jarige sluitpost na de wedstrijd.

De redding van Halldorsson, die in 2016 na één seizoen bij NEC vertrok naar het Deense Randers FC, was geen toeval. 'Ik hield rekening met dit scenario, dus ik heb mijn huiswerk gedaan en veel strafschoppen van Messi bekeken. Ik probeerde in zijn hoofd te kruipen en wist dat er een goede kans was dat hij voor deze hoek zou kiezen', verklaarde de keeper.

Halldorsson, die naast zijn job als professioneel voetballer ook werkt als filmregisseur, heeft nu zijn zinnen gezet op het behalen van de achtste finale. 'We willen ons heel graag plaatsen voor de knock-outfase. Op het EK 2016 hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om het toernooi goed te beginnen en dit was dus een belangrijk punt.'

Onderstaande reclame werd geregisseerd door Halldorsson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.