Sampaoli verwacht meer van zijn aanvallers na debacle tegen IJsland

Reacties

Argentinië begon het WK zaterdag met een teleurstellend resultaat tegen IJsland: 1-1. De stugge Scandinaviërs bedwongen het sterrenensemble van de Argentijnen in grote delen van de wedstrijd en vooral aanvallend wil bondscoach Jorge Sampaoli stappen zien van zijn spelers.

Sampaoli verwacht meer van zijn aanvallers na debacle tegen IJsland

Met onder anderen Sergio Agüero, Ángel Di María, Gonzalo Higuaín en natuurlijk Lionel Messi heeft Sampaoli een indrukwekkende aanval tot zijn beschikking. Alleen Agüero wist de IJslandse goalie te verschalken, Messi miste na een uur een penalty. 'We stonden tegenover een team dat erg gestructureerd speelde. In dat geval moeten we meer varianten vinden om de defensie van de tegenstander te ontregelen', vindt Sampaoli.

'We hebben alle wapens in ons arsenaal om elke tegenstander op dit WK te verslaan', gaat de bondscoach van Argentinië verder op de afsluitende persconferentie. 'We moeten in onszelf geloven. Dit is nog maar het begin van het toernooi, we zijn straks klaar voor de volgende wedstrijd', blikt Sampaoli vooruit op het duel met Kroatië op 21 juni.

Javier Mascherano, die voor het WK al recordinternational van Argentinië werd, roept ook op tot rust na de eerste wedstrijd. 'We zijn nog maar net begonnen, we mogen niet opgeven nu. We willen de fans bedanken dat ze naar Rusland zijn gekomen om ons te steunen.'

VI's Süleyman Öztürk over de wedstrijd tussen Argentinië en IJsland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.