IJskoude Mbappé helpt Bakker en PSG aan 'walk in the park'

Reacties

Paris Saint-Germain heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen in de Ligue 1, waardoor het na een valse start (in ieder geval voor even) weer bovenaan staat. Op bezoek bij Nîmes Olympique kende de Parijse miljardenformatie een eenvoudige avond.

IJskoude Mbappé helpt Bakker en PSG aan 'walk in the park'
© Pro Shots
Nîmes
Nîmes
0 - 4
PSG
PSG

In een toch al roerige start van het nieuwe seizoen kende PSG-trainer Thomas Tuchel een bijzonder onrustige voorbereiding op het uitduel met Nîmes. Zo ontbraken Marquinhos, Marco Verratti, Julian Draxler, Thilo Kehrer, Juan Bernat en Mauro Icardi met blessures, waren Ángel Di María en Layvin Kurzawa geschorst en was Ander Herrera pas net terug na een positieve coronatest. De Spanjaard begon op de bank, maar vedette Neymar (die niet helemaal ongeschonden uit de interlandperiode was gekomen) zat niet bij de selectie.

'Misschien hebben we tegen Nîmes maar elf, twaalf of dertien spelers. Het zal een flinke puzzel worden', zo verzuchtte Tuchel een dag voor de wedstrijd nog. Dat viel uiteindelijk mee, mede omdat Kylian Mbappé wel gewoon kon spelen en omdat aanwinsten Moise Kean en Rafinha hun debuut maakten, maar desondanks is de Duitser op personeel vlak niet te benijden.

Door al die ontbrekende spelers was er wel goed nieuws voor Xavi Simons: het pas zeventienjarige Nederlandse toptalent mocht tegen Nîmes op de bank zitten. Het was voor de tweede keer dat hij bij de PSG-selectie zat. Tijdens de 1-0 nederlaag bij RC Lens, in de eerste wedstrijd van het Ligue 1-seizoen, bleef hij negentig minuten op de bank. Dat was ook vrijdag het geval. Op linksback begon Mitchel Bakker 'gewoon' in de basis, hij bleef de hele wedstrijd staan.

Karatetrap
Vanaf de bank zag Simons hoe de thuisploeg in de openingsfase de botte bijl hanteerde. Eerst werden de PSG-zorgen in de elfde minuut nog wat groter toen Leandro Paredes na een harde overtreding geblesseerd het veld moest verlaten, een minuut later moest Nîmes verder met tien man. Loïck Landre kreeg direct rood na een karatetrap waarmee hij Rafinha in de zij raakte. De getroffen middenvelder toonde nog voor rust overigens direct zijn waarde: hij verstuurde een prima steekpass richting Mbappé, die koel bleef en de 0-1 liet aantekenen.

In de slotfase maakte PSG het karwei geroutineerd af met drie goals, de gevierde man was Pablo Sarabia, met twee assists en een treffer. Eerst kopte Alessandro Florenzi de bal binnen nadat zijn Spaanse ploeggenoot de bal (eveneens met het hoofd) richting de doelmond had gewerkt. Een paar minuten later bleef Mbappé voor de tweede keer koel, dit keer na een steekpass van de middenvelder. Kort voor tijd maakte Sarabia zijn persoonlijke feestje compleet door met links raak te schieten.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
5
Olympique Marseille
38
16
12
10
54-47
+7
60
6
Rennes
38
16
10
12
52-40
+12
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.