IFAB wil VAR-onduidelijkheid zo snel mogelijk wegnemen

Reacties

De leden van de spelregelcommissie IFAB zijn unaniem van mening dat er veranderingen doorgevoerd dienen te worden van betreft het gebruik van de videoscheidsrechter. Vooral op het gebied van duidelijkheid is er volgens hen veel ruimte voor verbetering.

IFAB wil VAR-onduidelijkheid zo snel mogelijk wegnemen
© Pro Shots

Het gebruik van de VAR werd gezien als een grote stap richting een eerlijkere voetbalsport, maar de videoscheidsrechter ligt voorlopig vooral zwaar onder vuur. Door enkele grote fouten en een gebrek aan consequentheid zijn veel trainers en spelers geen fan van de VAR. Bovendien krijgen supporters in de stadions en televisiekijkers nauwelijks inzage in de werkzaamheden van de VAR op cruciale momenten.

Daar moet volgens de IFAB verandering in komen. De spelregelcommissie vergaderde dinsdag over onder andere de VAR en meldt in een statement ‘dat er een grote behoefte voor snellere en duidelijkere informatie over de definitieve beslissing van een scheidsrechter na een VAR-review’. Alle leden stemden in met een voorstel om te onderzoeken hoe het beslissingsproces duidelijker gemaakt kan worden richting de fans in de stadions en achter de televisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.