Icardi treedt in voetsporen Ibrahimovic en Ronaldo

Internazionale heeft met een ruime zege op Cagliari (4-0) een dikke streep gezet onder een treurige reeks. Voor Mauro Icardi was het een memorabele avond.

Inter had de kansen op een Champions League-ticket zien eroderen door drie duels met een schamele oogst van twee punten. Met name het gebrek aan doelpunten viel op. Na de 3-0 tegen Hellas Verona in 48ste minuut viel er 318 minuten niet meer te juichen voor de Nerazzurri.

Tegen Cagliari was die vloek al snel verbroken. João Cancelo zag tot zijn vreugde dat de bal na zijn vrije trap vanaf de zijkant aan alles en iedereen voorbijging en uiteindelijk in het Cagliari-doel belandde. Kort na rust deed Icardi van zich spreken. Met zijn treffer maakte hij niet alleen een einde aan de onzekerheid, maar kreeg hij ook een plek in de clubannalen.

De Argentijn staat dankzij zijn goal tegen Cagliari op 25 competitiedoelpunten. Met dat aantal treedt hij in de voetsporen van Zlatan Ibrahimovic, die als laatste Nerazzurri-spits in één seizoen (2008/09) 25 keer in de Serie A scoorde. Daarvóór eindigde ook voormalig PSV'er Ronaldo in het seizoen 1997/98 op dat aantal. Icardi heeft nog vijf competitieduels om die prestaties te overtreffen.

Na de historische treffer van Icardi gaven Marcelo Brozovic en Ivan Perisic de Inter-zege extra kleur. Door de overwinning is de formatie van trainer Luciano Spalletti naar de derde plaats geklommen, al kunnen AS Roma en Lazio die sprong weer ongedaan maken met een succes woensdag.