Icardi en Inzaghi nemen het op voor emotionele De Vrij

Reacties

Stefan de Vrij speelde zondagavond een negatieve hoofdrol in het duel met zijn toekomstige werkgever. De verdediger - nu nog in dienst van Lazio - veroorzaakte een penalty in de wedstrijd tegen Internazionale, maar spits Mauro Icardi vermoedt geen opzet.

Icardi en Inzaghi nemen het op voor emotionele De Vrij

Het is een publiek geheim dat De Vrij na dit seizoen transfervrij naar Inter vertrekt en daarom was verdediger de meest besproken man in Rome en Milaan. Het feit dat trainer Simone Inzaghi de Nederlander opstelde in het cruciale duel voor een Champions League-ticket deed het thema ook geen goed.

Tien minuten voor tijd ging De Vrij - bij een 2-1 stand - in de fout. Hij gleed Icardi onderuit, die vervolgens de penalty benutte. Het was de opmaat voor een comeback van Inter, dat uiteindelijk met 2-3 won en zodoende met het Champions League-ticket aan de haal ging.

De Vrij werd in de slotfase naar de kant gehaald en hield het niet droog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Icardi denkt niet dat De Vrij expres de penalty veroorzaakte. 'Dit is het lot, maar ik denk dat alle voetballers professionals zijn. Iedere voetballer doet zijn uiterste best voor het resultaat, ik denk niet dat hij het bewust deed.'

Inzaghi neemt De Vrij niets kwalijk en ziet ook geen opzet in de actie van de mandekker. 'Hij speelde een geweldige wedstrijd, ik zou hem de komende honderd wedstrijden gewoon weer opstellen. Hij had die sliding misschien niet moeten maken, maar we hadden daarna ook pech met die rode kaart', doelt de trainer bij Mediaset Premium op de tweede gele kaart voor Senad Lulic, kort na de 2-2.

Inter gaat als nummer vier van de Serie A rechtstreeks de Champions League in. Het doelsaldo van de formatie uit Milaan is weliswaar minder goed dan dat van Lazio, maar in Italië geldt onderling resultaat op de ranglijst. Lazio moet het doen met een plek in de groepsfase van de Europa League.

De stand van zaken in de topvijf van de Serie A na de laatste speelronde.
De stand van zaken in de topvijf van de Serie A na de laatste speelronde.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.