Galatasaray heeft Besiktas dankzij Mauro Icardi een gevoelige tik uitgedeeld. De Argentijnse spits toonde zaterdag zijn klasse in de Turkse stadsderby.

2 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Het duel tussen Galatasaray en Besiktas was ook het duel tussen Mauro Icardi en Wout Weghorst, twee van de beste spitsen van de Süper Lig. De onderlinge strijd werd overtuigend gewonnen door Icardi, die dit seizoen pas één keer trefzeker was namens Galatasaray. De van Paris Saint-Germain gehuurde spits toonde tegen Besiktas zijn klasse.

In de achttiende minuut opende hij op zeer fraaie wijze de score. Een indraaiende voorzet van Milot Rashica werd door Baris Yilmaz teruggekopt, waarna Icardi de bal één keer liet stuiteren en hem hard in de kruising schoot. Tien minuten later was de gelijkmaker ook van grote schoonheid. Gedson Fernandes bracht een vrije trap het strafschopgebied in en Romain Saïss kopte de bal in de doelmond, waar Cenk Tosun met een halve omhaal hard binnenschoot.

Ook Dries Mertens liet zich zien in de eerste helft, want elf minuten voor rust was hij met een bal achter het standbeen dicht bij de nieuwe voorsprong voor Galatasaray. Die kwam er uiteindelijk na een klein uur en opnieuw was Icardi de doelpuntenmaker. De spits kopte knap binnen uit een voorzet van Sérgio Oliveira. In de 71ste minuut had Icardi zijn hattrick bijna voltooid, maar de lat stond deze in de weg. Besiktas had na rust sowieso niet te klagen dat het in de wedstrijd bleef, want ook een inzet van Kerem Aktürkoglu belandde tegen de lat.

Het bleef uiteindelijk 2-1 in het Nef Stadium, waardoor Galatasaray goede zaken doet in de titelstrijd. De ploeg van trainer Okan Buruk is met 24 punten uit twaalf duels de nummer twee. Alleen Fenerbahçe staat er beter voor. Besiktas staat teleurstellend vijfde in de Süper Lig.