Ibrahimovic schittert met razendsnelle goal in 'Cali Clasico'

Reacties

Terwijl Zweden zich opmaakt voor de achtste finale van het WK tegen Zwitserland, heeft Zlatan Ibrahimovic in de nacht van zaterdag op zondag twee keer gescoord voor LA Galaxy in de derby tegen San Jose Eartquakes (3-3).

Ibrahimovic schittert met razendsnelle goal in 'Cali Clasico'

Vooral de eerste goal van Ibrahimovic mocht er zijn. Na 58 seconden haalde de 36-jarige aanvaller de trekker al over met een spectaculaire uithaal. Het was het startsein van een vermakelijke California Clasico, waarin Ibrahimovic zijn ploeg in de 25ste minuut met een bekeken vrije trap op een 3-1 voorsprong zette. Uiteindelijk werd het nog 3-3. Een samenvatting van de wedstrijd is onderaan te vinden.

Voor Ibrahimovic staat de teller daarmee inmiddels op negen competitiedoelpunten sinds hij in maart bij Manchester United vertrok om in de Major League Soccer aan de slag te gaan. De topscorer aller tijden van Zweden flirtte vanuit de VS meerdere malen met een optreden op het WK in Rusland, maar daar was uiteindelijk nooit echt sprake van.

Zonder de 116-voudig international, die na het EK 2016 een punt achter zijn interlandloopbaan zette en ondanks twee deelnames (2002 en 2006) nooit scoorde op een WK, kan Zweden zich dinsdag tegen Zwitserland plaatsen voor de kwartfinale van het WK. Het zou voor het eerst sinds 1994 (derde plaats) zijn dat de Scandinaviërs zo ver komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.