Zlatan rouwt om missen WK en wijst naar Zweedse media

Reacties

Het zit Zlatan Ibrahimovic niet lekker dat hij deze maand schittert door afwezigheid op het WK. De 36-jarige aanvaller van Los Angeles Galaxy flirtte meermaals met een rentree in de Zweedse nationale ploeg, maar die avances werden nooit beantwoord.

Zlatan rouwt om missen WK en wijst naar Zweedse media

'Het WK is het grootste feest in het voetbal. De beste spelers komen uit op dat podium en Zlatan is er niet bij. Dat had wel gemoeten', liet Ibrahimovic donderdag weten in gesprek met verslaggevers na een training van Los Angeles Galaxy.

Ibrahimovic bedankte twee jaar geleden voor de Zweedse ploeg, die zonder zijn boegbeeld afrekende met Italië in de play-offs na in de groep al boven Oranje te zijn geëindigd. Het is niet duidelijk of bondscoach Janne Andersson ooit serieus heeft gesproken met de aanvaller over een rentree. Ibrahimovic leek daar in elk geval wel iets voor te voelen.

'Het is de mentaliteit van de Zweedse media', wijst de spits een zondebok aan. 'Ik heb nu eenmaal niet een typisch Zweedse naam. Mijn houding en gedrag zijn ook niet echt Zweeds. En toch ben ik de topscorer aller tijden van de Zweedse nationale ploeg.'

Andersson selecteerde vier aanvallers in zijn selectie, die allen niet kunnen tippen aan de cijfers van Ibrahimovic: Marcus Berg, John Guidetti, Isaac Thelin en Ola Toivonen. De nummer drie van het WK 1994 begint het toernooi op 18 juni tegen Zuid-Korea. Daarna stuit Zweden nog op Duitsland (23 juni) en Mexico (27 juni) in de groepsfase.

Bekijk in ons overzicht welke 23 Zweden wél naar het WK gaan:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.