Ibrahimovic beter dan ooit, Ronaldo op dreef in Bernabéu

Reacties

De volgende twee kwartfinales in de Champions League dienen zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de duels van woensdagavond (aftrap 20.45 uur).

Ibrahimovic beter dan ooit, Ronaldo op dreef in Bernabéu

PARIS SAINT-GERMAIN - CHELSEA (20.45 UUR)

● Paris SG kan zich voor de tweede keer in zijn historie kwalificeren voor de halve finale van de Champions League. De enige keer dat de Parijzenaars zich bij de laatste vier in het miljoenentoernooi voegden was in het seizoen 1994/95 (uitgeschakeld door AC Milan).

● Zlatan Ibrahimovic maakte dit seizoen in 42 officiële wedstrijden al veertig doelpunten voor Paris SG, waarvan tien in de Champions League. Niet eerder in zijn loopbaan kwam de Zweedse geweldenaar tot zoveel treffers in één jaargang.

Frank Lampard.
Frank Lampard.

● Chelsea staat voor de negende keer in de kwartfinale van de Champions League. Slechts twee keer slaagden de Londenaren er niet in zich te plaatsen voor de halve finale van het toernooi: in 1999/00 (tegen Barcelona) en in 2010/11 (tegen Manchester United).

● Frank Lampard kan het honderdste Champions League-duel in zijn loopbaan spelen. De ervaren middenvelder staat na 99 optredens in het hoofdtoernooi op 23 doelpunten voor The Blues. Lampard wordt na Ashley Cole (103 duels), David Beckham (107), Gary Neville (109) en Paul Scholes (124) de vijfde Engelsman in de Club van Honderd.

REAL MADRID - BORUSSIA DORTMUND (20.45 UUR)

● Real Madrid is in de Champions League al zestien thuiswedstrijden op rij ongeslagen (W14, G2). Lukt het de Madrilenen ook tegen Borussia Dortmund een nederlaag te voorkomen, dan evenaren ze een clubrecord uit de periode 2002-2005 (zeventien thuisduels op rij zonder verlies in de CL: W13, G4).

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo.

● Cristiano Ronaldo heeft een geweldige balans in het Estadio Bernabéu. In 118 officiële thuisduels voor Real Madrid maakte hij liefst 133 doelpunten, waarvan 23 in de Champions League (in evenzovele duels). De Portugees kwam in elf van zijn laatste veertien officiële thuiswedstrijden tot scoren en tekende daarbij voor negentien goals.

● Borussia Dortmund kent een zwakke staat van dienst in Europese duels op Spaanse bodem. Van de elf ontmoetingen wonnen de Duitsers er maar één, tegen vier gelijke spelen en zes nederlagen. De enige zege dateert van het seizoen 1996/97, toen BVB in de Champions League met 1-0 zegevierde bij Atlético Madrid.

● De Poolse aanvaller Robert Lewandowski was in vier voorgaande wedstrijden tegen Real Madrid goed voor vijf doelpunten. Vier daarvan kwamen tot stand in de eerste van twee halve finales tussen beide clubs van vorig seizoen, toen de Duitsers Real Madrid in Dortmund met 4-1 versloegen. Voor hem hoeft Real deze keer niet te vrezen, want de spits is geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.