Hyperambitieus Antwerp wil niets weten van favorietenrol

Reacties

Antwerp FC heeft de Belgische beker al gewonnen en neemt het woensdag in de strijd om de landstitel op tegen Union Saint-Gilloise. CEO Sven Jaecques van Antwerp legt de druk bij de tegenstander.

Hyperambitieus Antwerp wil niets weten van favorietenrol
© Pro Shots

Na het winnen van de beker gaat het vizier van Antwerp op het volgende doel: de landstitel. Daarin speelt het woensdag in de play-offs tegen Union. Vraag het Jaecques en hij vertelt je wie hij in zijn ogen favoriet is. 'Union is voor mij de titelfavoriet. Omdat het al twee jaar erg stabiel presteert, in elke competitie. Knap', vertelt hij bij Extra Time.

De opmars van Antwerp is indrukwekkend te noemen en dus is Jaecques niet tevreden met een derde plaats in België. 'Dan is het seizoen half geslaagd voor Antwerp. We gaan alleszins iets proberen neer te zetten. We gaan sowieso voor het hoogst mogelijke in de play-offs. Het is een cliché, maar we proberen altijd onze volgende wedstrijd te winnen.'

'Wij zijn niet bang om ambitieus te zijn', vervolgt Jaecques diplomatiek in De Tribune. 'Al hoeven we ook geen titelfavoriet genoemd te worden. Genk en Union staan bovenaan. Zij moeten het doen, wij zullen er alles aan doen om het hen moeilijk te maken. Het wordt zaak om niet te zweven als je voor staat en om niet zenuwachtig te worden als het minder gaat. Het worden spannende play-offs.'

Antwerp speelt aanstaande zondag tegen koploper KRC Genk. Daarna treft het twee keer achter elkaar Club Brugge, om de play-offs af te sluiten tegen Union (28 mei) en Genk (4 juni).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.