Huntelaar voorkomt duur verlies Schalke bij Augsburg

In de strijd om de derde plaats heeft Schalke 04 slechts deels weten te profiteren van de nederlaag van Borussia Mönchengladbach van zaterdag bij Borussia Dortmund. Zelf bleef de formatie van trainer Huub Stevens op bezoek bij FC Augsburg steken op 1-1.

De thuisploeg, waar coach Jos Luhukay alleen voor zijn landgenoot Paul Verhaegh een basisplaats had ingeruimd, nam al na zes minuten brutaal de leiding. Verdediger Sebastian Langkamp torende bij een hoekschop van Marcel Ndjeng uit boven zijn directe bewaker en passeerde koppend Schalke-keeper Lars Unnterstall.

Lang hadden Die Königsblauen weinig in te brengen tegen het frivool en aanvallend spelende FC Augsburg. Diezelfde Langkamp ging kort vóór rust evenwel de fout in door een lange pass van Joël Matip volledig verkeerd in te schatten. Klaas-Jan Huntelaar onderschepte de bal, sprintte het strafschopgebied in en rondde – onder druk van twee tegenstanders – knap af.

Met zijn 25ste competitiegoal is de Oranje-international weer op gelijke hoogte gekomen met de Duitse topscorer Mario Gomez, die zaterdag niet voor Bayern München wist te scoren. Door het gelijkspel vergroot Schalke 04 als nummer drie de voorsprong op Borussia Mönchengladbach tot twee punten.

FC Augsburg had met een overwinning nagenoeg zeker geweest van lijfsbehoud. Dan had de voorsprong op de nummer zestien 1. FC Köln met nog twee ronden te spelen zes punten bedragen (Augsburg heeft een veel beter doelsaldo); nu blijft het onderlinge verschil vier punten.

Overig duelHannover 96 - Espanyol 0-0 Foto: VI Images