Huntelaar krijgt bij Schalke Breitenreiter als coach

Reacties

De zoektocht van Schalke 04 naar een nieuwe trainer is ten einde. 'André Breitenreiter heeft alle verantwoordelijken overtuigd.'

Huntelaar krijgt bij Schalke Breitenreiter als coach

Na het vertrek van Roberto Di Matteo – officieel omdat die zich niet kon vinden in de koers van Schalke 04 – passeerden de laatste weken de nodige trainers de revue. Naast Huub Stevens was Marc Wilmots in beeld om terug te keren bij Die Königsblauen.

Maar niet de Belgische bondscoach, maar Breitenreiter moet Schalke 04 weer aan successen helpen na het teleurstellende seizoen, dat Di Matteo zijn baan kostte. De 41-jarige Duitser, die voor twee jaar tekende in Gelsenkirchen, komt over van SC Paderborn.

'Hij heeft alle verantwoordelijken overtuigd dat hij de juiste man is om onze doelen te halen', zegt technisch directeur Horst Heldt over de keuze voor Breitenreiter. 'Hij is een jonge, moedige trainer die niet bang is voor vervelende beslissingen. Hij heeft bij SC Paderborn bewezen talenten te kunnen laten groeien en weet een team te disciplineren, te vormen en beter te maken.'

Voor Klaas-Jan Huntelaar moet de opdracht voor Breitenreiter als muziek in de oren klinken. Na het vaak defensieve spel onder Di Matteo wordt van de nieuwe trainer attractief en aanvallend voetbal verwacht 'dat onze fans enthousiast maakt', aldus Heldt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.