Huntelaar kent Wembley nog: 'Het gebeurde in een roes'

Reacties

Van de huidige Oranje-selectie is Klaas-Jan Huntelaar een van de weinigen die weet wat het is om met het Nederlands elftal te winnen op Wembley. De 32-jarige spits was er vier jaar geleden bij toen de laatste vriendschappelijke ontmoeting met Engeland in een 3-2 overwinning eindigde.

Huntelaar kent Wembley nog: 'Het gebeurde in een roes'

Huntelaar had op 29 februari 2012 een bepalende rol als invaller door in een kort tijdsbestek eerst te fungeren als bliksemafleider bij de openingsgoal van Arjen Robben en vervolgens zelf raak te koppen uit een voorzet van Dirk Kuijt: 0-2. Bij dat doelpunt ging het licht echter uit bij de spits van Schalke 04, omdat hij in botsing kwam met de Engelse verdediger Chris Smalling.

'Ik kopte een bal in', blikt Huntelaar in aanloop naar het oefenduel met Engeland van dinsdagavond terug in gesprek met OnsOranje. 'Daarna kwam een speler tegen mijn hoofd aan. Toen was ik effe weg. Daarna kwam ik weer langzaam bij in de catacomben en zag ik alles pas echt weer duidelijk. Voor de rest gebeurde alles een beetje in een roes.'

Een minuut eerder was de 76-voudig international nog volledig bij kennis toen hij met een loopactie ruimte maakte voor Robben. 'Ik liep diagonaal naar rechts, hij kwam van rechts en trok naar links en schoot 'm toen met links in de lange hoek. Hij kon 'm ook afgeven, maar de verdediger liep met mij mee. Daardoor had hij een vrije doortocht en schoot-ie 'm goed in.'

Klaas-Jan Huntelaar en Chris Smalling moesten vier jaar geleden allebei naar de kant na deze botsing. Net als Huntelaar is ook Smalling dinsdagavond weer van de partij.
Klaas-Jan Huntelaar en Chris Smalling moesten vier jaar geleden allebei naar de kant na deze botsing. Net als Huntelaar is ook Smalling dinsdagavond weer van de partij.

Engeland kwam vervolgens nog terug tot 2-2, maar Robben schonk Oranje vlak voor tijd toch nog de zege. Huntelaar was door zijn onfortuinlijke botsing toen al gewisseld voor Luuk de Jong, samen met zijn collega-spits de enige speler uit de huidige selectie die vier jaar geleden meedeed. Jeffrey Bruma, Georginio Wijnaldum en Luciano Narsingh bleven op de bank.

Het doet vermoeden dat er in vier jaar veel veranderd is bij Oranje, maar veel spelers van de toenmalige selectie zouden ook nu nog kunnen uitkomen voor de ploeg van bondscoach Danny Blind. Robben is net als Tim Krul, Erik Pieters, Wesley Sneijder, Kevin Strootman en Ron Vlaar echter geblesseerd of niet fit, terwijl Robin van Persie en Nigel de Jong zijn gepasseerd.

Van de 22-spelers die bondscoach Bert van Marwijk opriep voor het duel van toen, zijn alleen Mark van Bommel, Khalid Boulahrouz en John Heitinga officieel gestopt. Joris Mathijsen zit zonder club. Urby Emanuelson, Ola John, Dirk Kuijt, Stijn Schaars en Maarten Stekelenburg zijn al voor kortere of langere tijd om diverse redenen niet meer in beeld bij Oranje.

Wedstrijd: Engeland - Nederland 2-3
Datum: woensdag 29 februari 2012
Locatie: Wembley, Londen
Scoreverloop: 57. Robben 0-1, 58. Huntelaar 0-2, 85. Cahill 1-2, 90. Young 2-2, 90, Robben 2-3.
Opstelling Oranje: Stekelenburg; Boulahrouz (82. Vlaar), Heitinga, Mathijsen, Pieters (46. Schaars); Van Bommel, Nigel de Jong: Kuijt, Sneijder (76. Emanuelson), Robben; Van Persie (46. Huntelaar, 62. Luuk de Jong).
{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.