Huntelaar en Schalke terug bij af na bittere middag

Schalke 04 heeft met Klaas-Jan Huntelaar als invaller een bittere middag beleefd bij FC Augsburg. Anthony Modeste, de spits in vorm, schoot 1. FC Köln naar de tweede plaats.

FC Augsburg – Schalke 04 1-1
Huntelaar mocht halverwege de eerste helft al zijn entree maken. De spits, die bondscoach Danny Blind voorlopig links laat liggen, nam de plaats in van geblesseerde Breel Embolo. De Zwitserse international moest van het veld na een overtreding van Konstantinos Stafylidis. Met het vermoeden van een zware enkelblessure werd hij direct naar het ziekenhuis gebracht, waar een breuk aan het licht kwam.

Het leed van Embolo kon niet worden verzacht met een goed resultaat bij FC Augsburg. Met Huntelaar als aanvalsleider slaagde Schalke 04 er niet in het tweede succes op rij te boeken in de Bundesliga. Voor de interlandperiode was met een 4-0 zege op Borussia Mönchengladbach een duidelijke streep gezet onder de dramatische start van het seizoen.

Tegen het FC Augsburg van Paul Verhaegh bood een schitterend schot van Nabil Bentaleb soelaas. In de 65ste minuut brak de Algerijnse international de ban met een knal van links. Voor Die Königsblauen was het niet genoeg. Daniel Baier zorgde een kwartier voor het einde voor de gelijkmaker door de bal van net buiten het strafschopgebied in de kruising te schieten.

1. FC Köln – Ingolstadt 04 2-1
1. FC Köln heeft geprofiteerd van het gelijkspel tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund van vrijdag. Die Geissbocken zijn dankzij de zege op Ingolstadt 04 geklommen naar de tweede plaats. Al in de eerste helft had Köln de basis gelegd voor het volgende succes met daarbij opnieuw een hoofdrol voor Anthony Modeste (foto midden).

De Franse spits, die wat productie in de Bundesliga betreft dit kalenderjaar alleen Robert Lewandowski voor zich moet dulden, maakte zijn status van goalgetter opnieuw waar. Met zijn twee treffers, waaronder een strafschop, staat de teller na zeven competitieduels inmiddels op zeven. Na rust verzuimde Modeste ondanks enkele mooie kansen zijn productie verder op te voeren. Maar het had geen gevolgen, ook al kwam Ingolstadt in de slotfase dankzij een verzilverde strafschop van Lukas Hinterseer nog wel terug.

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 0-0
Borussia Mönchengladbach had het doelpuntloze gelijkspel tegen Hamburger SV vooral aan zichzelf te wijten. Die Fohlen speelden een groot deel van het duel met een man meer, maar misten onder andere twee strafschoppen. André Hahn stuitte op doelman René Adler en na rust raakte aanvoerder Lars Stindl de lat. Hierdoor bleef Gladbach steken op de achtste plaats. HSV verliet door het tweede punt van het seizoen de laatste plaats.

HSV mocht de handen dichtknijpen. Bij de bezoekers kreeg verdediger Cléber al na 25 minuten een rode kaart nadat hij Stindl een tikje gaf, waarna Hahn de strafschop miste. Gladbach bleef de betere partij met meer balbezit en meer kansen. In de slotfase raakte Oscar Wendt de paal en in de rebound tikte Stindl naast. Trainer Markus Gisdol hoopte na rust met tactische wissels het tij te keren, maar mocht uiteindelijk van geluk spreken dat Gladbach de trekker niet overhaalde.