Huntelaar: 'Dit was mijn beste wedstrijd van seizoen'

Een mooiere rentree bij Schalke 04 had Klaas-Jan Huntelaar zich niet kunnen wensen. De Oranje-international bekroonde zondag zijn 'beste wedstrijd van het seizoen' met een hattrick.

Huntelaar: 'Dit was mijn beste wedstrijd van seizoen'

'Ik was zo blij als een kind om weer op het veld te kunnen staan', zei Huntelaar na de 4-1 zege op Hamburger SV. 'Als je er zeven weken niet bij bent, dan kriebelt het elke dag steeds meer.' De spits keerde terug na bijna twee maanden met knieklachten.

Het gebrek aan wedstrijdritme deed de Oranje-international weinig getuige zijn grote bijdrage aan de zege op HSV. De spits bereidde de treffer van Michael Bastos voor en nam de andere drie doelpunten van Schalke voor zijn rekening.

'Ik heb goed getraind en me op deze dag voorbereid. Het was gewoon mooi om vanaf het begin te kunnen vlammen', aldus Huntelaar. 'Het was lastig om al die tijd toeschouwer te zijn. Mijn blessureperiode duurde lang, ik was gebrand op deze wedstrijd. Het was mijn beste wedstrijd van het seizoen.'

Maar de spits beseft dat Schalke 04 er met de belangrijke zege nog niet is. Vrijdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op het programma. 'We hebben nog punten nodig om onze vierde plaats vast te houden. De voorsprong op Eintracht is maar drie punten en in Mönchengladbach wacht ons een lastig karwei.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's