Huntelaar: 'De scheidsrechter had kunnen fluiten'

De gelijkmaker van Klaas-Jan Huntelaar was het gesprek van de dag in de Bundesliga. De spits van Schalke 04 besefte dat hij geluk had bij zijn Hand-Tor.

Huntelaar: 'De scheidsrechter had kunnen fluiten'

Het commentaar van VfL Wolfsburg-trainer Steve McClaren na afloop liet niets aan duidelijkheid te wensen over. 'Ongelooflijk, alle spelers en de dertigduizend toeschouwers in het stadion hebben het gezien, alleen de scheidsrechter en zijn assistenten niet. Dat is bitter.'

Zijn collega Felix Magath kon de beslissing van arbiter Wolfgang Stark billijkken. 'Huntelaar probeerde bal te controleren en daarbij kwam zijn arm tegen de bal. Het was geen doelbewuste actie', aldus de coach van Schalke 04.

De hoofdpersoon zelf toonde zich tevreden. 'Ik ben blij dat we nog een punt hebben gepakt. Dat ik de belangrijke 2-2 maakte, maakt me gelukkig', zei Huntelaar op de website van Schalke 04.

Maar de spits besefte tegelijkertijd dat het ook een even dubieuze als gelukkige goal was. 'Wolfsburg claimde direct hands', keek Huntelaar terug op het gewraakte moment. 'De bal sprong onbedoeld op mijn arm. De scheidsrechter had zeker kunnen fluiten. Maar dat deed hij niet.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's